Eerste elftal

Dit is waarom toptalent Nijstad (16) maar voor drie jaar tekende bij FC Twente

Dit is waarom toptalent Nijstad (16) maar voor drie jaar tekende bij FC Twente

Ruud Nijstad is een talentvolle centrale verdediger die speelt in de FC Twente/Heracles Academie. De speler uit Vriezenveen stond in de belangstelling van onder andere AC Milan, Juventus, Ajax en PSV. Uiteindelijk koos de 16-jarige voetballer voor FC Twente. Afgelopen zondag werd bekend gemaakt dat hij voor drie jaar heeft getekend bij de Tukkers.

Leon ten Voorde realiseert dat Nijstad nog heel jong is, dus dat het volgens hem nog lastig te zeggen is wat FC Twente precies met hem wil. "Hij is in januari net zestien geworden. Het blijft heel lastig om zijn potentie in te schatten, want er kan nog zoveel gebeuren. We hebben ook zoveel potentieel goede jeugdspelers, kijk maar naar de namen van de jeugd internationals. Hoeveel breken er nou echt door? De weg is nog zo lang", vertelt hij tijdens De Ballen Verstand.

Al ziet de clubwatcher dat grote andere ploegen, waaronder Juventus, ook potentie zagen in de centrale verdediger. "Hem wordt wel een bepaalde potentie toegedicht. Dat zagen een aantal andere clubs, vandaar dat hij een driejarig contract krijgt." De vraag waarom Nijstad niet langer wordt vastgelegd, beantwoordt hij ook direct. "Dit is het maximum, meer mag niet voor een 16-jarige speler."

Of er al een duidelijk plan is met de centrale verdediger uit Vriezenveen, dat weet Ten Voorde niet zeker. "Ze hebben geen verwachtingen naar mijn weten. Het is volgens mij nog niet echt keihard toegezegd, maar het zou natuurlijk kunnen zijn dat hij aansluit bij de eerste selectie in de voorbereiding voor volgend seizoen."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties