Eerste elftal

Dit is wat Ltaief kan toevoegen aan de selectie van FC Twente

Dit is wat Ltaief kan toevoegen aan de selectie van FC Twente

Sayfallah Ltaief was de eerste zomeraanwinst van Arnold Bruggink dit seizoen. De Tunesische linksbuiten maakt de overstap van het Zwitserse FC Basel naar FC Twente. De 24-jarige aanvaller tekende een contract tot medio 2027 met een optie tot nog één seizoen bij de Tukkers. De linksbuiten wil zo snel mogelijk aansluiten bij het team, maar wat kan hij gaan toevoegen in de ploeg van Joseph Oosting?

Ltaief speelde dit seizoen op huurbasis bij het Zwitserse FC Winterthur. In de competitie was hij in 35 wedstrijden goed voor acht doelpunten en zes assists. Het absolute wapen van de linksbuiten is zijn snelheid. Hij verrast zijn tegenstanders door zijn bliksemsnelle actie waarna hij ervandoor gaat met de bal. Door zijn snelheid is hij vaak niet meer bij te houden en ligt de weg naar het goal open.

De rechtsbenige linksbuiten gebruikt de buitenkantvoet vaak om een steekpass te geven aan een medespeler of om de bal langs de tegenstander te tikken en erachteraan te rennen. Daarnaast gebruikt Ltaief vaak een kap naar de binnenkant, al kan hij de opponent ook verrassen door plots weer naar de buitenkant te kappen en de bal voor te geven.

Al met al is het een erg behendige en fanatieke speler. Dat fanatisme zit hem echter soms in de weg. Zo ontvangt hij regelmatig een gele kaart. In de Zwitserse competitie ontving hij maar liefst negen gele kaarten. De speler bij FC Twente met de meeste kaarten in het afgelopen seizoen was Robin Pröpper. Hij ontving er zeven. Dit is dus een belangrijk punt waar de fanatieke Ltaief op zal moeten letten. Bekijk hieronder een compilatie van zijn acties en doelpunten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties