Eerste elftal

Dit seizoen was de definitieve doorbraak van topscorer Steijn

Dit seizoen was de definitieve doorbraak van topscorer Steijn

Sem Steijn beleefde dit seizoen zijn definitieve doorbraak bij FC Twente. Daar waar hij vorig seizoen onder Ron Jans het nog moest doen met invalbeurten, stond hij dit seizoen steevast in de basis. In de eredivisie werd de Hagenees met zeventien doelpunten topscorer van de club uit Enschede. Dit is een terugblik op het geweldige seizoen van de aanvallende middenvelder.

Het seizoen begon op 27 juli tegen het Zweedse Hammarby IF voor de voorrondes van de Conference League. In het thuisduel was Steijn goed voor het enige doelpunt van de wedstrijd. In de return scoorde hij in de 115e minuut de gelijkmaker, waardoor FC Twente doorging naar de volgende ronde in de play-offs. Het ging hierna door ten koste van Riga, maar verloor beide wedstrijden tegen Fenerbahce. Steijn scoorde in geen van deze vier wedstrijden.

In de eerste helft van de eredivisie schoot de 22-jarige aanvallende middenvelder de ene na de andere doelpunt binnen. In de zestien gespeelde wedstrijden wist hij maar liefst tien keer het net te vinden. Daarbij gaf hij ook nog twee assists. Het begin van de tweede seizoenshelft had Steijn het wat lastiger, zo scoorde hij in veertien wedstrijden 'slechts' twee doelpunten.

Het verschil met de eerste seizoenshelft was dan ook enorm. Zijn doelpunt tegen Almere City FC in speelronde 31 zorgde dan ook voor een opluchting nadat hij zeven wedstrijden droog stond. De duels hierna ging hij verder met scoren. Met als hoogtepunt de thuiswedstrijd tegen FC Volendam waarin hij een hattrick maakte. Hij eindigde uiteindelijk op negentien doelpunten en drie assists in alle competities voor FC Twente dit seizoen.

Deze geweldige statistieken bleven niet onopgemerkt. In de winter zou er interesse geweest zijn vanuit Duitsland, maar er kwam niks concreets. De verwachting is dat de komende periode clubs zich zullen gaan melden voor de aanvallende middenvelder. Deze moeten echter wel grof geld willen betalen. De Hagenees heeft namelijk nog een contract tot medio 2025 met een optie tot nog een seizoen. Ook is zijn transferwaarde enorm gestegen. Aan het begin van het seizoen werd deze op slechts één miljoen geschat, maar momenteel is deze tien miljoen euro.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties