Eerste elftal

Dit verdient FC Twente aan Sadílek tijdens het EK in Duitsland

Dit verdient FC Twente aan Sadílek tijdens het EK in Duitsland

Michal Sadílek behoort tot de definitieve selectie van Tsjechië voor het aankomende EK in Duitsland. De aftrap van de openingswedstrijd is op 14 juni en de finale zal worden gespeeld op 14 juli. In die periode is Sadílek niet inzetbaar voor FC Twente en daar krijgt de club een vergoeding voor. In totaal heeft de UEFA een pot van 140 miljoen euro gereserveerd om de clubs die spelers afstaan te compenseren.

In het geval van Sadílek, de enige Twente-speler die deelneemt aan het EK, krijgt FC Twente een dagelijkse vergoeding. De UEFA verdeelt de spelers van alle 24 deelnemende landen in drie verschillende categorieën. Deze zijn van invloed op de vergoedingen die de clubs gaan ontvangen. De exacte volgorde wordt pas na het EK opgemaakt omdat ook de prestatie tijdens het toernooi worden meegenomen in de berekening. De categorieën zijn als volgt:

Categorie 1: 10.000 per dag
Categorie 2: 6.670 per dag
Categorie 3: 3.330 per dag

Kijkend naar de huidige ranking valt Tsjechië in categorie 2. De teller start tien dagen voor de eerste wedstrijd van Tsjechië op 18 juni tegen Portugal. Als Sadílek met Tsjechië in de groepsfase wordt uitgeschakeld ontvangt FC Twente, uitgaande van categorie 2, zo'n 135.000 euro. Bij uitschakeling in de achtste finales circa 165.000 euro, bij uitschakeling in de kwartfinale 195.000 euro en bij uitschakeling in de halve finale zo'n 220.000 euro. Mocht Sadílek in de finale komen kunnen de Tukkers rekenen op een vergoeding van afgerond 250.000 euro.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties