Eerste elftal

Doelman El Maach wacht geduldig: "Ik zal het niet veel minder doen dan Unnerstall"

Doelman El Maach wacht geduldig: "Ik zal het niet veel minder doen dan Unnerstall"

Issam El Maach (23) is keeper van beroep. Hij kwam in de zomer van 2022 over van RKC Waalwijk en staat sindsdien op papier als derde keeper achter Lars Unnerstall en Przemyslaw Tyton (36). El Maach staat te boek als één van de sfeermakers binnen de groep. Een rol die hij deelt met Michel Vlap en Ricky van Wolfswinkel. Hiermee is hij een belangrijk persoon binnen de spelersgroep, maar hetgeen waarvoor hij is gekomen, onder de lat staat, daar moet hij nog even op wachten. Maar El Maach is een geduldig man.

De jonge goalie wist vooraf dat hij op de bank terecht zou komen in Enschede. "Maar ik weet wat ik kan. Als je me in het veld zet, zal ik het niet minder doen. Maar Lars (Unnerstall, red.) heeft veel krediet hier en volkomen terecht. Hij is op dit moment de beste keeper van Nederland. Dat ik daar achter zit, zegt ook wel wat. Ik moet gewoon afwachten en geduldig zijn. Mijn kans komt wel", aldus El Maach in gesprek met Linda Vermeeren van de Tubantia.

Wat velen niet weten is dat El Maach voor RKC onder contract stond bij Ajax. Hier trainde hij samen met een andere klasbak André Onana. "Het is hartstikke mooi om met zulke keepers op het veld te staan. Enorm leerzaam, maar ik kopieer nooit. Ik ben een heel andere keeper dan Lars bijvoorbeeld. Lars is groot en pakt gruwelijke ballen. Ik vind van mezelf dat ik dat ook doe, maar ik ben meer een voetballende keeper met goede reflexen." Een voordeel die hij heeft ten opzichte van Unnerstall is dat El Maach goed mee kan voetballen. "Zeker in het hedendaagse voetbal is dat belangrijk en wordt dat van je gevraagd. Maar het is niet alleen handig, ik vind het ook leuk om bij het spel betrokken te zijn en spitsen uit te spelen."

Op dit moment schikt El Maach zich in zijn rol als reserve, maar ook hij is ambitieus. Er komt een moment dat hij op de deur gaat kloppen bij de trainer. Maar wanneer? "Dit is niet genoeg. Het is sowieso nooit genoeg voor mij. Als ik zou spelen, zou ik dat ook zeggen. Een speler is niet snel tevreden. Maar dit is de situatie. Ik ben geduldig. Natuurlijk word ik vaak gevraagd waarom ik niet speel. Maar ik ben bezig met mijn eigen ontwikkeling. Ik zit niet gefrustreerd op de bank. Het komt wanneer het moet komen. Dat staat beschreven. Ik weet wat ik aan het doen ben", besluit de doelman zelfverzekerd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties