Eerste elftal

Doelpuntenmachine Steijn produceert maar door: "Kunnen misschien wat moois doen"

Doelpuntenmachine Steijn produceert maar door: "Kunnen misschien wat moois doen"

Sem Steijn was zondagmiddag in de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles (1-3 overwinning) maar weer eens goed voor een doelpunt. De 22-jarige aanvallende middenvelder rondde op aangeven van Manfred Ugalde rustig af. Het was alweer de negende goal in veertien wedstrijden voor Steijn. Daarnaast gaf hij ook al twee assists.

"Een mooie overwinning", blikt Steijn in gesprek met ESPN terug op de wedstrijd in Deventer. "We hebben er hard voor gewerkt. We hebben het niet makkelijk gehad, dat weet je van tevoren als hiernaartoe komt. We hebben echt als team gevochten. Ik ben echt blij met de goal en de assist."

Door deze prestatie werd Steijn uitgeroepen tot KPN Man of the Match. Deze eer had ook zomaar naar Ugalde kunnen gaan, die ook goed was voor een goal en een assist. "Het had net zo goed Manfred kunnen zijn", geeft Steijn toe. "Die was heel belangrijk voor ons."

In november pakte FC Twente slechts twee punten in drie wedstrijden. "Een overwinning was nodig. Het was geen lekkere maand voor ons. Vorige week was balen. Dan kun je maar één ding doen en dat is winnen. We hebben alles gegeven. We hebben geen fantastische pot gespeeld, maar wel een mooie overwinning behaald", aldus de Hagenees.

"Na die 1-2 maakten we snel de 1-3, dan weet je dat de wedstrijd gespeeld is. Het is niet makkelijk geweest. Het liep gewoon lekker, ook omdat je snel 0-1 maakte. Ik scoorde in de 24e minuut." Steijn krijgt zijn goal te zien. "Goede goal, toch?", zegt hij. "Ik keek op dat moment naar de keeper. Hij kwam van de andere hoek, de hoek lag open. Dus ik plaatste hem in die hoek. In zo'n situatie moet je rustig blijven."

Kan Steijn ook rustig blijven over het feit dat FC Twente nummer twee Feyenoord tot op twee punten genaderd heeft? "Wij moeten heel rustig blijven. Dan kunnen wij misschien wat moois gaan doen", besluit de doelpuntenmachine.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties