Eerste elftal

Drie supporters vrijgesproken van betrokkenheid bij rellen na duel tegen FC Utrecht

Drie supporters vrijgesproken van betrokkenheid bij rellen na duel tegen FC Utrecht

FC Twente won in 2021 met 1-0 van FC Utrecht. Na afloop van het duel ging het echter flink mis. Utrecht-fans klommen over de hekken en de ME moest ingrijpen om conflicten tussen de supporters te voorkomen. Ook de fans van de Tukkers misdroegen zich. Zo werden er met stenen gegooid richting de fans van de Domstedelingen. Op woensdag kwamen enkele verdachten voor de rechter.

Tijdens het duel was het onrustig in de Grolsch Veste. Bekers met urine zouden vanuit het uitvak naar het ondergelegen familievak zijn gegooid. Voor de supporters van FC Twente was dit de druppel. Na afloop van het duel begonnen zij daarom de supporters van FC Utrecht te bekogelen met stenen. De ME moest er aan te pas komen om verdere conflicten tussen de fans te voorkomen.

Op woensdag werden drie mannen vrijgesproken van betrokkenheid bij de rellen. De heren ontkende vanaf minuut één betrokken te zijn geweest bij het gooien met stenen. Er waren camerabeelden beschikbaar van die bewuste dag. Ondanks dat concludeerde de rechtbank dat er geen wettig en overtuigend bewijs was dat die bewuste mannen op de beelden te zien zijn.

Naast hen waren er nog vier andere verdachten. Deze werden eerder al veroordeeld voor betrokkenheid bij de rellen. Deze bekende mee te hebben gedaan aan het gooien van stenen. Al was dit lastig te ontkennen, aangezien de camerabeelden bij Opspring Verzocht getoond werden. Het waren vervolgens de ouders van de supporters die hun kinderen herkende en bij de politie meldden. Hen zijn taakstraffen opgelegd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties