Eerste elftal

Driessen: "FC Twente heeft kampioenskansen verspeeld tegen NEC"

Driessen: "FC Twente heeft kampioenskansen verspeeld tegen NEC"

FC Twente doet niet meer mee in de strijd om de titel. Deze conclusie trekt Valentijn Driessen na afgelopen weekend. FC Twente verloor in eigen huis twee punten door met 3-3 gelijk te spelen tegen NEC. Het is de vierde wedstrijd van de twaalf waarin de Tukkers nu punten hebben verspeeld. Te veel volgens de journalist van De Telegraaf die ook AZ afschrijft na de 1-0 nederlaag op bezoek bij Feyenoord.

"De twee subtoppers spoelden de kampioenskansen voor dit seizoen zaterdag en zondag door het putje. Hoewel er nog 22 competitieduels resteren. De nederlaag van AZ bij Feyenoord en het puntenverlies van FC Twente thuis tegen NEC zorgt ervoor dat de twee clubs te ver achterop raken om een rol van betekenis te spelen", schrijft Driessen vandaag in zijn column.

"Als het kan, en helemaal als het moet, geeft AZ structureel al jaren niet thuis. Het riekt in Alkmaar te veel naar vrijblijvendheid en zelfs een excuuscultuur. Bij FC Twente staat er meer druk op, hoewel die club van ver komt. Vooralsnog worden in Enschede onderweg veel te veel punten verspeeld tegen clubs waartegen PSV foutloos blijft: de kleintjes zoals NEC, FC Utrecht, Heracles en RKC.

Driessen weet nu al dat PSV en Feyenoord uit gaan maken wie er aan het einde van het seizoen de schaal omhoog mag houden. "Die twee clubs zullen Nederland volgend seizoen vertegenwoordigen in de groepsfase van de Champions League; AZ en FC Twente strijden om een ticket in de voorronde", besluit Driessen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties