Eerste elftal

Driessen hekelt instelling FC Twente: "Als makke lammeren naar de slachtbank"

Driessen hekelt instelling FC Twente: "Als makke lammeren naar de slachtbank"

FC Twente had afgelopen week hoop op een stunt tegen PSV. De wedstrijd was nog geen half uur onderweg wanneer alle hoop werd ontnomen door een onbesuisde actie van Mees Hilgers. Hij probeerde een fout te herstellen, had alle tijd om na te denken op weg naar de bal, maar koos er vervolgens alsnog voor om het risico te nemen om het been van Lozano te breken. Nog opmerkelijker was de reactie van Allard Lindhout die de zaag van de week beoordeelde met geel. Dit tot onvrede van Valentijn Driessen. Ook heeft hij kritiek op de manier waarop FC Twente begon tegen de Eindhovenaren.

"Je verwacht messen tussen de tanden bij de kleintjes, overtuiging dat er iets te halen valt en het geloof in een stunt. Helemaal niets van dit alles; als makke lammeren naar de slachtbank", aldus Driessen in De Telegraaf. "Alleen Mees Hilgers van FC Twente zocht de grens op. Maar niet vanuit een winnaarsmentaliteit, maar vanuit onkunde omdat de verdediger een simpel balletje niet goed controleerde en uit frustratie probeerde het scheenbeen van de Mexicaanse international Hirving Lozano door midden te klieven. Rood was de enige juiste kleur kaart." (Video onder het artikel.)

"Zijn beoordelingsvermogen liet scheidsrechter Allard Lindhout in de steek, maar gelukkig werd hij gered door de VAR. Het was niet Lindhouts enige blunder. In blessuretijd ging hij opnieuw zwaar in de fout door een tweede gele kaart voor Johan Bakayoko op zak te houden na een opzichtige overtreding op Ricky van Wolfswinkel. Een cruciale fout in de kampioensrace, want de Belgische international ontsnapte zodoende aan een rode kaart na zijn domme actie en staat zondagmiddag gewoon aan de aftrap van de eerste van de twee enige topwedstrijden dit seizoen in de Eredivisie: Feyenoord-PSV."

Poll

Hoeveel wedstrijden schorsing verwacht jij?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties