Eerste elftal

Driessen velt hard oordeel over Sadílek: "Dan ben je echt een flapdrol"

Driessen velt hard oordeel over Sadílek: "Dan ben je echt een flapdrol"

Michal Sadílek kan niet deelnemen aan het Europees kampioenschap in Duitsland. De Tsjech was in zijn vrije tijd met twee ploeggenoten van een berg af gaan skelteren op een driewieler. Tijdens deze activiteit belandde hij met een harde vaart in een gat, waardoor hij een enorme snijwond opliep. Hierdoor is hij genoodzaakt het EK aan zich voorbij te laten gaan.

Mike Verweij begint over het incident. "Dat skelter rijden van Sadílek doen spelers vaker. Dan gaan ze nog even wat leuks doen voor het toernooi begint. Alleen hij gaat op een skelter naar beneden, loopt daarmee een snijwond op waardoor zijn EK voorbij is. Moet je dan een skelter verbod gaan inroepen?", vraagt hij zich af in de podcast Kick-off met Valentijn Driessen.

Driessen reageert hierop. "Dat zou ik wel doen. Ik heb liever dat iemand een haarband op doet (Memphis Depay tijdens oefenduels van Nederland) dan dat iemand op een skelter gaat zitten. Dat is gewoon heel dom, maar hij betaalt er een hoge prijs voor. Als je ziet hoe makkelijk zo iemand een Europees kampioenschap vergooit en hoe Frenkie de Jong, Teun Koopmeiners en Depay bezig zijn geweest om dat EK te halen dan ben je echt een flapdrol. Hoe dom kan je zijn?"

Journalist Pim Sedee is het eens met Driessen, maar vraagt zich af of je wel echt een verbod kan inroepen op dit soort activiteiten. "Dan moet je als bondscoach dus gaan zeggen dat jongens niet van de berg mogen skelteren. Het zijn geen kleine kinderen." Verweij oordeelt anders. "Blijkbaar wel", besluit hij lachend.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties