Eerste elftal

DSVD treft grondige voorbereidingen voor komst FC Twente en belooft 'leuk feestje'

DSVD treft grondige voorbereidingen voor komst FC Twente en belooft 'leuk feestje'

Voor het tweede seizoen op rij komt het Schotse Motherwell FC naar Delden voor het trainingskamp. De nummer negen van de afgelopen editie van de Scottish Premiership oefent vrijdag om 19:00 uur tegen FC Twente en zondag om 14:00 uur tegen DSVD Deurningen. Beide wedstrijden worden gespeeld op het terrein van DSVD, de derdeklasser die helemaal klaar is voor de komst van de profclubs.

"Het is flink wat overleggen", vertelt Niek Kerkhof Jonkman, bestuurslid van DSVD, tegenover Twente FM. "We hebben zes à zeven vergaderingen gehad sinds medio maart. We hebben natuurlijk een vergunning moeten aanvragen en dat is eigenlijk best wel kort dag voor een evenement waar 2.000 à 2.500 toeschouwers op afkomen."

De voorbereiding zijn getroffen. DSVD is er klaar voor. "DGe grasmat ligt er perfect bij. Onze grondploeg heeft daar heel wat uurtjes ingestoken om hem klaar te maken voor FC Twente." Heeft er meer moeten gebeuren dan alleen het klaarmaken van het veld? "Het veld is het belangrijkste, dat is heel simpel. De basisvoorzieningen zijn hier gelukkig voor mekaar. We hebben mooie en ruime kleedkamers en hebben een mooie kantine gebouwd."

"Op het kunstgrasveldje gaan we een evenemententerreintje inrichten voor onze bezoekers. We gaan er een leuk feestje van maken", belooft Kerkhof Jonkman. Niels Wigbold, ook onderdeel van de organisatie, vult hem aan. "Er komen een aantal barretjes. Er wordt een gezellige sfeer gecreëerd waar supporters zowel voor als na de wedstrijd even een pilsje mee kunnen pakken voordat ze op de fiets weer terug naar huis gaan. We hebben een lokale dj gevonden om hier een beetje de sfeer te creëren. Er wordt ook nog een loting georganiseerd. Het wordt denk ik hartstikke gezellig", aldus Wigbold.

De organisatie moet rekening houden met een aantal eisen die FC Twente stelt, zo vertelt Kerkhof Jonkman. "Ze willen in ieder geval gescheiden zijn van het publiek, dus je moet geschieden toegangen maken. Voor het bestuur willen ze een bestuurskamer hebben. Er moet aan de pers gedacht worden, die wil je ook nog voorzien van een hapje en een drankje. Ze moeten goed in de watten gelegd worden."

"We hebben in Deurningen zelf sponsoren, daar zijn we hartstikke blij mee. Daar gaan we een VIP-ruimte voor inrichten. En het veld moet gewoon superstrak zijn, volgens mij is er een eis dat het gras 2 of 2,5 centimeter hoog mag zijn. Dat wordt ook streng gekeurd", besluit het DSVD-bestuurslid.

Voor de wedstrijd zijn nog kaarten te koop. Klik hier om naar de kaartverkoop te gaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties