Eerste elftal

Duits geslaagd voor opleiding om hoofdtrainer te worden in betaald voetbal

Duits geslaagd voor opleiding om hoofdtrainer te worden in betaald voetbal

Sander Duits is voor de opleiding Voetbalcoach 5 (voorheen UEFO Pro) geslaagd. Met dit diploma is de 40-jarige assistent-trainer van Joseph Oosting in bezit van het hoogste trainersopleiding van Nederland. Hiermee kan hij zelfstandig aan de slag als hoofdtrainer in het betaald voetbal.

De KNVB Academie biedt met Voetbalcoach 5 maatwerk in opdrachten en begeleiding, centrale bijeenkomsten onder begeleiding van KNVB-docenten en experts, groepsbijeenkomsten in de praktijk en (inter)nationale uitwisseling. Voor deze opleiding moest Duits in het verleden al eens hoofdtrainer zijn van FC Twente.

In de oefenwedstrijd tegen VFL Bochum had Duits de leiding. Dit was vanwege de proef van bekwaamheid wedstrijdcoachen. De docent van Duits was ook bij de wedstrijd aanwezig om hem te beoordelen op het coachen van een wedstrijd. Het duel werd destijds met 0-2 verloren. Ondanks de verloren wedstrijd heeft 'gewoon' zijn opleiding gehaald en mag hij dus nu aan de slag als hoofdtrainer in het betaald voetbal.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties