Eerste elftal

Duitse media lyrisch over Cerny "Als wereldster Robben in zijn hoogtijdagen bij Bayern"

Duitse media lyrisch over Cerny "Als wereldster Robben in zijn hoogtijdagen bij Bayern"

Na een teleurstellende decembermaand is januari goed begonnen voor Vaclav Cerny. De aanvaller kreeg na de winterstop weer het vertrouwen van zijn trainer die hem afgelopen weekend in de basis zette tegen FC Mainz 05. De Tsjech beloonde zijn trainer door al in de twaalfde minuut de 0-1 te scoren. Helaas was het niet voldoende voor de overwinning, want het werd 1-1. Na afloop kreeg Cerny de complimenten voor zijn goede optreden.

Het Duitse Kicker maakte zelfs een vergelijking met de Arjen Robben uit zijn tijd bij Bayern München. "Cerny doet het als Robben", schrijft één van de meest toonaangevende kranten van onze Oosterburen. "Hij liet zien wat Wolfsburg voor ogen had toen ze hem kochten van FC Twente. De Tsjech dribbelde op snelheid als de toenmalige wereldster Arjen Robbent in zijn hoogtijdagen bij Bayern München."

Het is niet de eerste keer dat Cerny wordt vergeleken met Robben. Dit gebeurde ook al bij zijn aanstelling afgelopen zomer. Zelf is hij meer ingetogen dan Kicker. "Ik heb nog een lange weg te gaan om mezelf met hem te vergelijken. Misschien zijn onze speelstijlen vergelijkbaar, maar ik probeer hem niet te kopiëren."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties