Eerste elftal

Eagles-directeur baalt van losgeslagen supporters: "Niet te accepteren"

Eagles-directeur baalt van losgeslagen supporters: "Niet te accepteren"

Go Ahead Eagles algemeen directeur Jan-Willem van Dop baalt van het feit dat de wedstrijd Go Ahead Eagles - FC Twente afgelopen zondag stil moest worden gelegd. De scheidsrechter besloot tot deze actie over te gaan nadat supporters van beide clubs elkaar bestookten met onder andere vuurwerk en stoeltjes. De vlam zou in de pan zijn geschoten nadat er vuurwerk in het Twente-vak werd gegooid.

Van Dop spreekt dan ook van een zwarte dag, ondanks de winst op FC Twente. "Ja, dat is inderdaad de situatie. Het is heel erg jammer dat er toch niet met de emotie kan worden omgegaan. Helaas was het nodig even van het veld te gaan. Een terechte beslissing van de scheidsrechter in samenspraak met de club", vertelt de directeur tegenover ESPN.

"Het is actie reactie." Hiermee doelt hij op de twee supportersgroepen die dicht bij elkaar zitten in de Adelaarshorst. Enkele jaren geleden ging het ook al mis tijdens de andere beladen wedstrijd Go Ahead Eagles - PEC Zwolle. "We hebben het hier helaas twee jaar geleden één keer eerder gehad. Gelukkig zijn beide supportersgroepen achter hun team gaan staan en hebben we de wedstrijd uit kunnen spelen."

Volgens Van Dop is er na corona iets veranderd in de stadions. "Na corona is men soms wat anders een stadion in gekomen, dat is niet te accepteren. Dit hoort niet bij het voetbal. Laten we hopen dat dit incidenten blijven en dat we met z'n allen naar het normale gaan. Blijkbaar is het voor sommigen niet weggelegd om dicht bij de supporters van de tegenstander te zitten."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties