Eén Twente-speler in Elftal van de Week op basis van statistieken

Na twee nederlagen heeft FC Twente afgelopen zaterdag een punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen. De ploeg van Ron Jans leek op weg naar een overwinning, want na 55 minuten stond er een 3-1 voorsprong op het scorebord. Helaas kwamen sc Heerenveen vier minuten later terug in de wedstrijd en scoorden ze in de 90e minuut ook nog de gelijkmaker.

Volgens de statistieken was Mees Hilgers de slechtste man op het veld. Dit heeft mede te maken met het feit dat hij de gelijkmaker scoorde voor sc Heerenveen. Hij kreeg een 5,8 voor zijn optreden. Dit houdt in dat geen enkele speler een onvoldoende heeft gekregen. De beste speler was volgens de statistieken Vaclav Cerny. Hij scoorde en gaf ook nog eens een assist.

De Tsjech werd beoordeeld met een 8,7 en dat leverde hem een plek op in het elftal van de Week van speelronde 24. Hij vormt de aanval samen met Mahi van Cambuur en Tadic van Ajax. Naast Tadic staan er nog twee oud Twente-spelers in het Elftal van de Week. Doelman Joël Drommel en verdediger Benaissa Benamar. Laatstgenoemde speelde voor Jong FC Twente, maar wist de stap naar het eerste niet te maken.