Eerste elftal

Eerenberg tevreden over 'kentering': "Er heerste paniek, nu is het 180 graden gedraaid"

Eerenberg tevreden over 'kentering': "Er heerste paniek, nu is het 180 graden gedraaid"

FC Twente lijkt eindelijk definitief gered. Als de gemeente Enschede instemt met het voorstel van het college van B&W om een bedrag van 25,4 miljoen euro beschikbaar te stellen aan de Enschedese voetbalclub, dan kan FC Twente verder met herfinancieren. “Als het voorstel er doorkomt in de gemeenteraad is er weer een hoofdstuk van het oude Twente afgesloten”, aldus wethouder Eelco Eerenberg.

Het nieuwe bestuur van FC Twente stemt Eerenberg tot tevredenheid. Vorig seizoen ontbrak het volgens hem aan 'daadkracht en power' bij FC Twente, maar het is nu veel beter concludeert de wethouder. “Vorig jaar irriteerde ik me, de eerste maanden van 2016 was het overleven, er heerste paniek, nu is het 180 graden gedraaid."

[google]"Vanaf de zomer is het vertrouwen gegroeid, de organisatie staat, er worden maandrapportages gemaakt en als we vragen hebben, krijgen we antwoord. Het bestuur zit goed in elkaar, er is ruimte voor tegenspraak, er is controle en transparantie", aldus Eerenberg tegenover Fardau Wagenaar van De Twentsche Courant Tubantia.

De gemeente zal een klein oogje in het zeil houden, maar de gemeente zal niet toezien op de hoogte van de salarissen bij FC Twente. “Niet formeel, want we gaan niet over de exploitatie van het voetbalbedrijf. Maar we houden wel ‘het normale’ in de gaten. Vorig jaar hebben we strakke eisen gesteld en er heeft echt een kentering plaatsgevonden. Dat komt niet alleen door de gemeente, maar wel voor een groot deel. Wij willen dat de club gewoon doet, ook voor de inwoners van Enschede die niet van voetbal houden. De club moet goed bestuurd worden."

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties