Eerste elftal

Eerste kennismaking met supporters smaakt bij Pierie naar meer

Eerste kennismaking met supporters smaakt bij Pierie naar meer

Kik Pierie wordt dit seizoen gehuurd van Ajax. De verdediger zal zich moeten richten op de positie van linker centrale verdediger en zal het verdedigende duo gaan vormen met Julio Pleguezuelo. Afgelopen woensdag maakte hij voor het eerst kennis met een deel van de supporters van FC Twente.

Dit gebeurde in de Grolsch Veste waar zo'n 1000 supporters aanwezig waren bij de eerste open training van het seizoen. Hier kreeg hij applaus en dat gaf hem een goed gevoel. "Het was maanden geleden dat ik applaus heb gehad. Dit smaakt naar meer", aldus Pierie in gesprek met Kapteijns van De Telegraaf.

Pierie kreeg van Ten Hag te horen dat de trainer geen beroep op hem zal gaan doen. Een duidelijke boodschap na een lastig eerste jaar bij Ajax. "Natuurlijk baal je ervan hoe het gelopen is. In het begin was het aan alles wennen. Aan de stad, het op jezelf wonen, het andere niveau en de andere mentaliteit. Maar ik heb het daarna helaas niet kunnen omzetten in speelminuten."


[google]

"Op een gegeven moment moet je dat van je afzetten en ook weer vooruit kijken. Daarom hoop ik hier bij FC Twente veel te gaan spelen. De trainer en de technisch directeur hebben het plan om aanvallend voetbal van achteruit te gaan spelen en dat past goed bij mij. Zij zien daarin voor mij rol weggelegd bij het uitzetten van de lijnen, omdat ik een voetballende verdediger ben. Ik denk dat ik goed pas bij de visie van FC Twente", besluit Pierie optimistisch.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties