Eerste elftal

Eerste seizoenshelft lijkt klaar voor Vlap: "Verwacht hem niet terug voor de winterstop"

Eerste seizoenshelft lijkt klaar voor Vlap: "Verwacht hem niet terug voor de winterstop"

Clubwatcher Leon ten Voorde verwacht dat Michel Vlap voor de winterstop niet meer terugkeert bij FC Twente. Dat laat hij weten in de podcast De Ballen Verstand van TC Tubantia. De 26-jarige Fries was tegen PSV en Go Ahead Eagles ook al niet fit en werd in deze twee wedstrijden vervangen door middenvelder Youri Regeer.

"Hij heeft wat liesklachten en heeft wat met de enkel", zegt Ten Voorde. "Het is natuurlijk niet meer zolang tot de winterstop, nog maar twee wedstrijden en een bekerwedstrijd. Als je het mij vraagt, denk ik niet dat we hem voor de winterstop nog terug gaan zien."

Vlap scheurde in oktober twee enkelbanden in. Voor zo'n blessure staat normaalgesproken vier tot zes weken, maar na twee weken was de linksbuiten van FC Twente weer terug voor het duel tegen Feyenoord. Of deze blessure nu nog parten speelt, is niet bekend. Van liesklachten had Vlap tijdens het drukke programma aan het begin van het seizoen al last.

Vlap lijkt dus niet meer in actie te komen in de wedstrijden tegen Excelsior (thuis), Sparta Rotterdam (uit) en PSV (uit in de TOTO KNVB Beker). Trainer Joseph Oosting zal dus een vervanger moeten kiezen. De laatste twee weken deed hij dat met Regeer, die de linksbuitenpositie als middenvelder op een vergelijkbare manier in kan vullen als Vlap.

De grootste concurrent van Regeer lijkt Younes Taha, die de laatste weken indruk maakt met zijn invalbeurten en zondag op briljante wijze zijn eerste doelpunt voor FC Twente scoorde. Ook zou Oosting kunnen kiezen voor Mitchell van Bergen en Ricky van Wolfswinkel. Naci Ünüvar is ook weer terug van een blessure, maar hij zal nog niet fit genoeg zijn om in de basis te starten.

Opinie: Wie zou jij aankomende vrijdag tegen Excelsior in de basis zetten als vervanger van Vlap? Laat het weten in de poll en verklaar nader in de reacties.

Poll

Wie zou jij kiezen als vervanger van Vlap tegen Excelsior?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties