Eerste elftal

Eindstand berekend: FC Twente trekt nét aan kortste eind in strijd om Champions League

Eindstand berekend: FC Twente trekt nét aan kortste eind in strijd om Champions League

Aan de hand van statistieken berekent Opta op welke plaatsen clubs in de eredivisie het meest waarschijnlijk zullen eindigen. Na een veelbewogen eredivisieweekend, waarin PSV een grote stap zette richting de landstitel en FC Twente ineens op twee punten van nummer twee Feyenoord kwam, bracht Opta een verwachte eindstand naar buiten.

Volgens Opta zal de landstitel niet meer aan PSV ontglippen: de Eindhovenaren hebben een kans van 96,8 procent dat ze de landstitel pakken. Als we de statistieken moeten geloven, staat de nummer twee ook al zo goed als vast. Feyenoord heeft namelijk een kans van 84,7 procent dat het op de tweede plaats zal eindigen in de eredivisie.

De strijd om plek drie is een stuk spannender. Momenteel staan AZ en FC Twente gelijk in aantal punten en volgens de statistieken van Opta zal het elkaar ook aan het einde van de competitie niet veel ontlopen. In de strijd om plaats drie en daarmee een ticket voor de derde voorronde van de Champions League trekt FC Twente echter net aan het kortste eind: de kans dat AZ derde wordt is 47,3 procent, voor FC Twente is de kans 38,3 procent. Uit de cijfers blijkt dat het voor 43,6 procent zeker is dat de Tukkers dit seizoen vierde worden.

Ondanks de opmars van Ajax, lijkt de kans niet heel groot dat de ploeg van trainer John van 't Schip FC Twente nog voorbijgaat op de ranglijst. Ajax heeft een kans van 3,5 procent op plek drie, 15,8 procent op plek vier en maar liefst 59,3 procent op plek vijf.

FC Volendam lijkt de ploeg te worden die als hekkensluiter gaat eindigen met een kans van 19,3 procent. Voor Vitesse ziet de toekomst er ook nog niet heel rooskleurig uit: met 20,7 procent kans op de zeventiende plaats en 13,1 procent op de achttiende plaats zouden de Arnhemmers dit seizoen zomaar kunnen degraderen naar de Keuken Kampioen Divisie. Bekijk hieronder de volledige lijst. Daaronder is de huidige stand te vinden.

Opinie: Verwacht jij dat de statistieken gelijk zullen krijgen? Laat het weten in de reacties.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties