Eerste elftal

Eiting baalt van rol bij FC Twente: "Dan is het echt tijd om te evalueren"

Eiting baalt van rol bij FC Twente: "Dan is het echt tijd om te evalueren"

FC Twente nam Carel Eiting in de zomer van 2023 over van FC Volendam. Overigens ging dit niet gemakkelijk. De speler spande een arbitragezaak tegen zijn toenmalige werkgever aan. Nadat hij deze won, werd er circa één miljoen euro betaald door de Tukkers voor de transfer. Na 29 speelrondes moet Eiting het vooral doen van invalbeurten. Iets waar hij erg van baalt.

Eiting wilde graag naar FC Twente, wat na een arbitragezaak ook lukte. Momenteel dient hij slechts als invaller. "Ik wil natuurlijk alles spelen, maar dat geldt voor iedereen. Zolang dat niet zo is, wil je meer. Maar dan zul je zelf weer meer moeten brengen. Dat is een goede uitdaging. Ik ga nog vijf wedstrijden alles geven wat ik heb en dan is het tijd om echt te evalueren", vertelt hij tegenover De Telegraaf.

Er zijn nog vijf wedstrijden te spelen en FC Twente lijkt af te streven op de derde plek. Deze positie geeft recht op de voorrondes van de Champions League. Mocht het miljoenenbal niet gehaald worden dan stroomt het in de groepsfase van de Europe League in. Centrale middenvelder Eiting weet hoe het is om Europees voetbal te spelen.

Hij speelde immers met Ajax en RC Genk in Europa. Eiting kwam voor beide ploegen uit in de Europa League en de Champions League kwalificatie. Bij de Amsterdammers stond hij zelfs in de basis in het Champions League duel voor de poulefase tegen AEK Athene in 2018. Hierin gaf hij één assist. Het duel werd met 3-0 gewonnen.

Europees voetbal ziet Eiting dan ook als een mooie mogelijkheid voor hem en zijn ploeggenoten. "Als we dat halen, kunnen we een volgende stap zetten in onze ontwikkeling als team. Niet alleen in de Europese wedstrijden zelf word je heel erg uitgedaagd tegen heel andere teams en speelwijzen dan je gewend bent. Maar ook door de omschakeling, die je elke week moet maken om ook in de eredivisie heel goed te blijven presteren. Maar voor we daarover gaan nadenken, moeten we eerst zorgen dat we het ticket binnen hebben", besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties