Eerste elftal

Eiting en Van Bergen gevangen in vicieuze cirkel

Eiting en Van Bergen gevangen in vicieuze cirkel

Van alle nieuwkomers die afgelopen zomer de overstap maakten naar FC Twente, stond er tegen PSV maar eentje in de basis. Alleskunner Youri Regeer kreeg de taak op de geblesseerde Michel Vlap te vervangen. Ünüvar, Van Hoorenbeeck, Eiting, en Taha zaten op de bank en Mitchell van Bergen was net als Vlap niet inzetbaar vanwege een blessure.

Op Regeer na (798 minuten) hebben de nieuwkomers nog weinig speelminuten gehad en deed Oosting het bijna alleen maar met de spelers die vorig seizoen ook al onder contract stonden. Dat is knap te noemen wetende dat er met Misidjan, Zerrouki en Cerny drie sterkhouders zijn vertrokken. De opvolgers Ünüvar, Eiting en Van Bergen speelden respectievelijk nog maar 97, 269 en 251 minuten in de competitie. Met name van de laatste twee werd veel verwacht.

Eiting heeft een beslissende pass en Van Bergen is bloedsnel. Toch komt het er nog niet uit. "Ik had verwacht dat Van Bergen met zijn snelheid al in de basis zou staan", vertelt René Wagelaar aan tafel bij VoetbalTijd. "Dat was een goede speler bij sc Heerenveen, maar die heeft waarschijnlijk twee jaar stilgestaan in het buitenland. Het zal nog wel even duren voordat hij weer in het ritme is, maar dat was wel een prima rechtsbuiten."

Streuer heeft wel een verklaring voor het feit dat Van Bergen nog niet heeft weten te excelleren. "Je gaat alleen maar goed spelen als je wekelijks speelt. En voor spelers die wekelijks op de bank zitten wordt het steeds moeilijker om te spelen. Je moet het dan laten zien in de laatste 20 of 30 minuten." Niet alleen Van Bergen kampt met dit probleem. "Met Eiting hetzelfde. Die heeft ook niet het ritme en daar ga je niet beter van spelen." Dit terwijl de verwachtingen van de supporters torenhoog zijn. Helemaal na de twee arbitragezaken die nodig waren om Eiting los te weken bij FC Volendam. "Van hem wordt wel verwacht dat je het goed doet als je erin komt."

Poll

Eiting en/of Van Bergen al klaar voor een basisplek?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties