Eerste elftal

Eiting grijpt na moeizame start zijn kans bij FC Twente: "Dit is waar je het voor doet"

Eiting grijpt na moeizame start zijn kans bij FC Twente: "Dit is waar je het voor doet"

Carel Eiting startte afgelopen wedstrijd in de basis tegen Excelsior ten koste van Kjolo. Na een matige eerste seizoenshelft weet hij steeds meer indruk te maken bij de Tukkers. Het duel tegen de Kralingers werd met 0-3 gewonnen, hij speelde 67 minuten. Even leek het 0-4 te worden, maar deze werd afgekeurd wegens buitenspel. De middenvelder beleefde een prima wedstrijd, maar had meer willen scoren.

Na de snelle voorsprong ging er maar één gedachte door het hoofd van Eiting. "Doorgaan, dat is wat ik dacht", vertelt hij lachend op het YouTubekanaal van FC Twente. De middenvelder realiseerde zich dat zijn ploeg moest blijven doorzetten. "Er kan zoveel gebeuren in een wedstrijd, maar dit is heel lekker voetballen. Vervolgens moet je wel je ding blijven doen want het is nog niet gespeeld."

De Amsterdammer kijkt gelijk door naar de volgende wedstrijden. "Als je wat wil bereiken dan zijn er zoveel wedstrijd. Je kan even genieten als het goed gaat, maar vervolgens is er genoeg waar we aan willen werken wat minder goed ging." Er waren namelijk wat hem betreft nog een groot aantal verbeterpunten. "We hadden een heel goed dynamisch begin, veel vooruit wat moeilijk te verdedigen was en kansen goed afgemaakt. Vervolgens werd het iets meer heen en weer en hadden we een aantal dingen nog wat beter kunnen uitspelen."

Na een stroef begin bij FC Twente waarin hij weinig speelde en genoegen moest nemen met een plek op de bank staat hij de laatste tijd steeds vaker aan de aftrap. "Dit is waar je het voor doet, een heerlijk gevoel en zelf gewoon doorgaan. Ik weet wat ik kan en dat gebruiken om het team te helpen en daarin gewoon altijd hetzelfde doen." Of hij nog carnaval gaat vieren? "Het is minder mijn ding, maar ik ben blij voor iedereen die het heel leuk vindt", besluit hij lachend.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties