Eerste elftal

Eiting neemt beladen rugnummer over van clubicoon Brama

Eiting neemt beladen rugnummer over van clubicoon Brama

Carel Eiting is officieel speler van FC Twente. De 25-jarige middenvelder werd donderdag medisch gekeurd en werd vrijdagmiddag gepresenteerd door zijn nieuwe werkgever. Eiting zette zijn handtekening onder een driejarige verbintenis tot medio 2026. FC Twente betaalt FC Volendam één miljoen euro, zoals beslist tijdens de arbitragezaak afgelopen woensdagavond. Dit bedrag kan nog oplopen door bonussen en een toekomstige verkoop.

Eiting is gehaald als de directe vervanger van Ramiz Zerrouki en zal als hij fit is naast Sadílek komen te staan op het middenveld. Als rugnummer heeft Eiting gekozen voor nummer 6, het rugnummer dat jaren werd gedragen door clubicoon Wout Brama. Voor Eiting een nieuw rugnummer, want in zijn tijd bij Ajax en FC Volendam speelde hij met het rugnummer 8, maar deze wordt bij FC Twente al gedragen door Youri Regeer. Bij het Engelse Huddersfield speelde Eiting met het befaamde rugnummer 14.

Saillant detail is dat dit weekend de competitiewedstrijd FC Volendam - FC Twente op het programma staat. Inmiddels is duidelijk dat Eiting niet mee af zal reizen naar Volendam, daar waar hij zich naar eigen zeggen niet meer veilig voelt. Hij is niet op tijd in geschreven en krijgt nu twee weken de tijd om zich op te trainen richting de eerstvolgende thuiswedstrijd tegen zijn andere oud-werkgever Ajax.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties