Eerste elftal

Eiting of Kjolo op het middenveld? "Steijn heeft baat bij Kjolo"

Eiting of Kjolo op het middenveld? "Steijn heeft baat bij Kjolo"

Afgelopen wedstrijd tegen Go Ahead Eagles startte Mathias Kjolo in de basis. De Noor wist een goede indruk achter te laten. De week daarvoor tegen FC Utrecht werd hij gepasseerd en startte Carel Eiting. De 22-jarige middenvelder wist geen goede indruk te maken tijdens zijn invalbeurt. Hij herpakte zich goed, maar ook zou zijn aanwezigheid positief uitpakken voor Sem Steijn.

Eiting was er in het duel tegen Go Ahead Eagles niet bij, al zou Bert van Losser sowieso voor Kjolo kiezen. "Jan van Staa en ik zaten in de auto en hoopten al op Kjolo, dat is gunstiger voor Steijn", vertelt hij bij De Oosttribune. Ook Tijmen van Wissing deelt deze mening. "Daar ben ik het met jullie mee eens, dat heeft Jan (Van Staa) ook al vaker gezegd."

Al gaat Van Wissing verder, hij vond de Noor afgelopen zondag fenomenaal spelen. "Kjolo vond ik overigens echt de beste man van FC Twente. Hij heeft die matige wisselbeurt van vorige week heel goed rechtgezet. Zonder echt te koeren, maar gewoon op het veld je voeten laten spreken. Hij was echt uitzonderlijk goed."

Van Staa vertelt op welke manier je aanvallende middenvelder Steijn moet gebruiken. "Je kijkt naar spelers en als je iedereen optimaal wil benutten, dan is hij rondom de twintig meter voor het doel het beste. Dit komt door zijn loopacties, het vrijlopen in het zestienmetergebied en zijn scorendvermogen, daar wil je hem het liefst hebben

De afgelopen weken begon Eiting op het middenveld, de oud-trainer vertelt wat er toen gebeurde. "Hoe komt hij daar dan? Als hij heel veel terug moet of achteruit voetbalt, dan komt hij daar niet. Dat was de laatste weken zo, daardoor creëerde hij weinig kansen. Hij moet gewoon niet te veel naar achteren. Hij moet de diepte hebben en die afronding voor een middenvelder is fenomenaal", besluit hij

Poll

Wie moet er volgens jou starten op het middenveld?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties