Eiting schuldbewust na emotionele reactie: "Dat is niet goed van mij"

Twee dagen voor de wedstrijd tegen AZ kreeg Carel Eiting goed nieuws. Hij werd door Joseph Oosting aangewezen als de vervanger voor de geschorste Michal Sadílek. Het bleek een gouden greep, want Eiting domineerde op het middenveld en bekroonde dat met een fraaie assist op de gelijkmaker van Manfred Ugalde. Hoewel hij goed speelde, maakte hij de 90 minuten niet vol omdat Oosting hem twintig minuten voor tijd naar de kant haalde.

Het leverde onbegrip op in het stadion, maar ook bij Eiting die een vloekmomentje niet kon onderdrukken. Dit duurde maar even, want niet veel later scoorde Ugalde de allesbeslissende 2-1 en was het tijd voor een feestje. Na afloop van de wedstrijd werd hij opgevangen door Geert-Jan Jakobs van Voetbal International. Die hem wees op het moment bij zijn wissel.

"Als het in beeld was dat ik vloekte, dan is dat niet goed van mij", aldus een schuldbewuste Eiting. "Ik zat even in het moment, was bezig met een vrije trap. Die wissel kwam toen even uit het niets. Maar uiteindelijk ben je een teamplayer, natuurlijk. Ik ben heel blij dat we deze belangrijke wedstrijd hebben gewonnen."

Lang kan hij echter niet genieten van de overwinning, want woensdag wacht alweer de volgende wedstrijd. Dan gaat FC Twente voor de KNVB-beker op bezoek bij PSV. Dan is ook Michal Sadílek weer terug. "Nu sta ik hier met een supergoed gevoel. Maar topsport is een kwestie van blijven gaan, woensdag wacht de volgende wedstrijd. Het is heel kort genieten en weer door", besluit hij.