Eerste elftal

El Ahmadi waarschuwt FC Twente in strijd om Champions League

El Ahmadi waarschuwt FC Twente in strijd om Champions League

De droom van Champions League-voetbal in De Grolsch Veste is sinds de winterstop steeds concreter geworden. Voor aanvang van afgelopen weekend had FC Twente een voorsprong van acht punten opgebouwd op AZ en van negen punten op Ajax. Een zeer matig FC Twente verloor zondag echter van FC Utrecht, waardoor het gaat naar AZ verkleind is naar vijf punten. Op Ajax is de voorsprong nu acht punten.

"Ze waren slordig, met name in de meest simpele ballen", blikt Karim El Ahmadi bij ESPN terug op de nederlaag tegen FC Utrecht. "Het waren hele simpele ballen die ze uitschoten en achter de man speelden. Normaal zijn ze bij FC Twente toch wat vaster aan de bal."

Hoe het dan dat ze nu zo slordig waren? "Dat is gewoon concentratie en scherpte. Het zijn jongens die het allemaal wel kunnen, maar nu lukte het niet. Ik moet wel zeggen: de momenten dat ze in de zestien kwamen, stond er wel een blok van FC Utrecht dat het heel goed deed en FC Twente bijna geen tijd en ruimte gaf", aldus de analist uit Enschede.

Kun je dan ook zeggen: dit kan gebeuren, soms heb je zo'n dag? "Ja tuurlijk, maar als je structureel bovenin mee wil doen, moet je niet te veel van dit soort dagen hebben. Tuurlijk, Twente staat er goed voor, maar je ziet wel dat het gat naar AZ nu kleiner wordt naar vijf punten. Twente heeft een goed seizoen, maar ze moeten niet te veel van dit soort wedstrijden hebben. Thuis tegen RKC was het ook niet heel goed. Die wonnen ze wel met die invalbeurt van Boadu. Als je die derde plek wil vasthouden, kun je niet te veel van dit soort wedstrijden hebben", besluit El Ahmadi.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties