Eerste elftal

El Ahmadi ziet positieve signalen bij 'topclub' FC Twente: "Heel indrukwekkend"

El Ahmadi ziet positieve signalen bij 'topclub' FC Twente: "Heel indrukwekkend"

FC Twente won zaterdag eenvoudig met 0-3 op bezoek bij Excelsior. De Tukkers hielpen zichzelf in het zadel via een droomstart met een doelpunt van Daan Rots en twee van Ricky van Wolfswinkel. In het eerste kwartier speelde FC Twente geweldig, daarna was het wat zwakker van de kant van de bezoekers. Analist Karim El Ahmadi is diep onder de indruk.

"Ik denk dat FC Twente het zakelijk heeft gedaan", vertelt El Ahmadi bij ESPN over de tweede helft. "In de tweede helft kon Driouech af en toe nog gevaarlijk worden, maar voor de rest was het best wel zakelijk van FC Twente. Het is ook weleens de andere kant opgevallen bij FC Twente, dat het na de rust wat minder was. Ze konden nu nog wat spelers wisselen. Dat heeft voor Twente allemaal wel goed uitgepakt."

"De eerste twintig minuten waren voor mij heel indrukwekkend. Dat is wel een teken van een topclub. Ik vind dat FC Twente dit wekelijks moet proberen. Tuurlijk, er zullen ook wel wedstrijden tussen zitten zoals vorige week tegen RKC, dat het niet heel goed loopt, maar als FC Twente volop druk zet en de tegenstander het gevoel geeft dat er niets te halen valt, dan vind ik FC Twente wel heel sterk, zelfs tegen de grote teams."

"We hebben het gezien tegen AZ en Feyenoord. Het enige is misschien dat ze het tegen PSV heel moeilijk hebben gehad, ook al kregen ze heel vroeg een rode kaart. Dit FC Twente, wat ze in de eerste twintig minuten lieten zien, was voor mij heel indrukwekkend", aldus de Enschedeër.

"Iedereen is fit en ze houden elkaar scherp. Als je Vlap ook weer zag spelen... Die was heel teleurgesteld dat hij werd gewisseld. Van Wolfswinkel was heel teleurgesteld dat hij de hattrick niet kon maken. Dat ga je wel krijgen. De jongens moeten gewoon scherp zijn. Oosting is ook een trainer die durft te wisselen. Als ze het niet goed doen, wisselt hij gewoon. Dat vind ik wel mooi bij zo'n trainer. Ze houden elkaar scherp. Je moet nu presteren als je speler van FC Twente bent."

Kan dat ook niet een probleem worden? "Als je structureel bovenin mee wil doen, moet je zo'n groep hebben. Voor een trainer is het heerlijk om naar de bank te kijken: ik moet kiezen wie ik ga inbrengen, ik kan iedereen inbrengen. Oosting kan het gewoon fantatisch managen. Ik vind het een geweldige trainer. Het is gewoon recht voor de raap, een eerlijke trainer. Dat straalt het team ook uit", besluit El Ahmadi.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties