Eerste elftal

El Ahmadi ziet tekenen van een kampioenskandidaat bij FC Twente

El Ahmadi ziet tekenen van een kampioenskandidaat bij FC Twente

FC Twente heeft zondag ook de tweede 'topper' gewonnen in de eredivisie. Eerder dit seizoen ging het kwakkelende Ajax al onderuit in de Grolsch Veste en zondag was Feyenoord aan de beurt. FC Twente heeft nu 25 punten bij elkaar gespeeld in de eerste tien wedstrijden. Acht keer werd er gewonnen, één keer verloren en één keer speelde FC Twente gelijk. De vraag is waar dit gaat eindigen. Kan FC Twente zich mengen in de titelstrijd?

"Ik denk dat ze langer meegaan doen om de bovenste plekken dan vorig jaar”, vertelt Karim El Ahmadi in gesprek met Ten Voorde van de Tubantia. "Als je op dit moment van Feyenoord kunt winnen en bij vlagen Fenerbahçe het heel lastig maakt, dan kun je ook AZ en PSV verslaan. Omdat het niveau daaronder een stuk minder is en er bijna geen subtop meer is, zou het zomaar kunnen dat de titelstrijd wordt beslist in de grote wedstrijden. En Twente heeft bewezen dat ze die kunnen winnen, zeker in Enschede."

"Deze ploeg kan alles", vervolgt hij zijn lofzang. "In de eerste helft tegen Heracles speelden ze geweldig combinatievoetbal. Zondag tegen Feyenoord speelden ze weer heel direct en maakten ze er een vechtwedstrijd van. Ook dat kunstje beheersen ze. En ze hebben een trainer die zijn ploeg telkens uitstekend voorbereid op de tegenstander. Feyenoord had in het begin geen enkel antwoord op de speelwijze van Twente.”

Hoewel El Ahmadi onder de indruk is van FC Twente, zag hij uit bij Heracles ook de zwakte van de ploeg. "Als je zo goed en dominant bent als in de eerste helft bij Heracles, dan mag je dat nooit meer weggeven. Heracles maakte er net als Twente zondag tegen Feyenoord een vechtwedstrijd van. En daar hadden ze moeite mee, terwijl ze met spelers als Pröpper, Sadílek en Ugalde wel jongens in het elftal hebben die zich daartegen kunnen wapenen. Het verval was veel te groot en daar moeten ze vanaf. Als Twente de concentratie tegen de mindere ploegen vast kan houden, dan kan dit een heel mooi seizoen worden.”

Opinie: Denk jij dat FC Twente mee kan doen om de titel? Vertel ons in de comments waarom wel of waarom niet.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties