Eerste elftal

Elf ideale schoonzonen creëren niets: "Is het verboden om iets frivools te doen in Enschede?"

Elf ideale schoonzonen creëren niets: "Is het verboden om iets frivools te doen in Enschede?"

Naci Ünüvar is al jaren één van de grotere talenten van de jeugdopleiding van Ajax. Toch is het hem niet gelukt om door te breken bij de Amsterdamse club. Afgelopen seizoen kon hij al naar FC Twente, maar koos hij voor een huurperiode bij Trabzonspor. Het werd geen succesverhaal en toen FC Twente afgelopen zomer opnieuw aanklopte, hoefde hij niet lang na te denken. Dit seizoen is Ünüvar de enige pure linksbuiten in de selectie, maar toch weet hij geen basisplek te bemachtigen. Die plek is in handen van Michel Vlap.

Ünüvar had een half seizoen nodig om weer honderd procent fit te worden, maar ook nu moet hij het doen met invalbeurten. Ook dat gaat hem de laatste weken niet goed af. Tegen sc Heerenveen vergat hij de winnende te scoren en tegen zijn oud-werkgever Ajax lukte er ook weinig. Dit tot onvrede van de supporters, maar ook de altijd kritische clubwatcher Tijmen van Wissing.

"Die doet een paar trucjes bij de hoekvlag... Spelers die de urgentie niet voelen in de slotfase als je nog tot één of twee kansen kan komen. Sommige ballen mogen in de eindfase niet verkeerd en dan haal je geen capriolen uit. Ik snap Oosting ook wel dat je spelers die uit vorm zijn, zoals Steijn en Vlap, voorlopig nog de voorkeur geeft boven dit soort jongens. Die zijn gewoon niet betrouwbaar."

Collega Nico Wantia vindt de reactie van Van Wissing wat overdreven. "Het is alsof ik Oosting hoor praten. Ik begrijp je punt wel, maar is het verboden om iets frivools te doen in Enschede tegenwoordig? Het is allemaal degelijk en in de pas lopen. Iemand die een keer wat anders doet, krijgt direct de wind van voren van Dhr. Oosting en Dhr. Van Wissing."

Van Wissing reageert fel. "Dat zegt de man die altijd binnen de lijntjes kleurt. Als ik een kilometer te hard rij, dan sta je al met dat priemende vingertje. En dan mag ik iemand die niet taakbewust speelt niet van kritiek voorzien? Als je nu in de vorm van Sierhuis of Hornkamp zit, die laatste probeerde het van 50 meter, dan mag dat een keer. Maar niet bij een 2-1 achterstand in de laatste minuut." Wantia besluit: "In de eerste helft had je elf van die ideale schoonzonen die elkaar de bal keurig in de voeten spelen en niets creëren. Nu is het een beetje een alles-of-niets-speler en dat kan een keer slecht uitvallen. De volgende keer is hij de matchwinner en dan is het de gevierde man."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties