Eerste elftal

Emotionele Oosting met tranen in de ogen: "Zit heel veel arbeid en stress bij"

Emotionele Oosting met tranen in de ogen: "Zit heel veel arbeid en stress bij"

Joseph Oosting heeft een geweldig debuutseizoen bij FC Twente gekend. Na zijn komst van RKC Waalwijk werd Oosting de eerste FC Twente-trainer die de derde plaats heeft weten te behalen sinds Michel Jansen in het seizoen 2013-2014. Die derde plaats werd zondag veiliggesteld door de overwinning op bezoek bij PEC Zwolle.

Voor de wedstrijd werd de spelersbus uitgezwaaid door veel supporters. Hoe gingen de spelers om met de spanning? "Ik heb een link gelegd met Hammarby-uit. Er was haat, niemand was mee van ons", zegt Oosting over de 1.500 supporters die mee zouden reizen, maar wegens veiligheidsrisico's thuis moesten blijven. "Daar moesten we ook een prestatie leveren en dat hebben we gedaan."

"Tuurlijk, niet alles en iedereen speelt goed. Dat willen we wel, maar dat lukt simpelweg niet. Ik heb alleen wel een team gezien waarin een enorme ontwikkeling zit sinds het begin van het seizoen. Er zijn heel veel spelers vertrokken. Als ik zie hoe we ons ontwikkeld hebben in het mentale en de wedstrijden absoluut winnen... Dat heb ik wel gezien", aldus de Emmenaar in gesprek met RTV Oost.

Het laatste fluitsignaal in Zwolle was een emotioneel moment. "We stoppen er zóveel arbeid in en je bent er zó mee bezig als je trainer bent. Je kan je ambitie verwezenlijken. We hadden al een prijs (groepsfase Europa League, red.). Het zou wel heel erg lelijk zijn geweest als we die punten, volgens mij hebben we acht punten voorgestaan op AZ, op de allerlaatste dag nog kwijt zou raken. Als ik zie hoe we vertrokken zijn vanuit Hengelo, was mijn gevoel al goed."

Wat voor emoties voelt Oosting zelf? "Ik ben een emotionele trainer en een emotionele man. Ik ben wel even naar binnen gegaan om een biertje te pakken met de staf. Toen was ik wel emotioneel, moet ik eerlijk zeggen." Oosting krijgt zichtbaar tranen in zijn ogen. "Je wilt je groot houden, maar er zit wel heel veel arbeid en stress bij", besluit de 52-jarige trainer.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties