Eerste elftal

Enkelblessure zit Sem Steijn dwars in aanloop naar Riga FC

Enkelblessure zit Sem Steijn dwars in aanloop naar Riga FC

Na het wegvallen van Gijs Smal heeft FC Twente-trainer Joseph Oosting mogelijk nog een probleem. Sem Steijn stond vandaag niet op het trainingsveld bij FC Twente tijdens de afsluitende training, aldus 1Twente. Dit terwijl hij twee dagen geleden nog apart trainde van de groep samen met aanvoerder Robin Pröpper (foto). Het duidt op een mogelijke blessure bij de middenvelder die in de twee wedstrijden tegen Hammarby IF van onschatbare waarde was.

Hij scoorde beide goals namens de Tukkers waardoor FC Twente over twee wedstrijden met 2-1 wist te winnen. Vanmiddag volgt een persconferentie en dan zal meer duidelijk moeten worden over de afwezigheid van de aanvallende middenvelder. Speelt hij niet dan is de verwachting dat Vlap op tien gaat spelen en Ünüvar start als linksbuiten.

Ook in de verdediging moet Oosting schuiven na het wegvallen van Gijs Smal. De linksback heeft een kuitblessure opgelopen en is enkele weken uitgeschakeld. De verwachting is dat Brenet zijn positie inneemt en dat Alfons Sampsted gaat starten als rechtsback. Brenet speelde in het verleden als linksback bij PSV, dus die positie is hem zeker niet vreemd.

Update: Inmiddels is bekend dat Steijn last heeft van zijn enkel. Hij is een vraagteken voor donderdag tegen FC Riga. Dat hij de afsluitende training heeft gemist is doorgaans geen goed teken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties