Eerste elftal

Enorme klap voor Van der Kraan en Vitesse, noodplan moet club redden

Enorme klap voor Van der Kraan en Vitesse, noodplan moet club redden

Paul van der Kraan en Vitesse hebben een enorme klap te verwerken gekregen. De Arnhemse club zag maandagavond, op de Deadline Day voor het indienen van de sluitende begroting bij de KNVB, een Amerikaanse partij afhaken als potentiële koper. De juiste papieren zijn ingeleverd bij de KNVB, maar de vraag is of de begroting goed wordt gekeurd. Zo niet, dan verliest Vitesse haar licentie en mag het geen profvoetbal meer spelen.

De Amerikaanse partij, naam onbekend, was onderdeel van het plan waarbij er een overname in gedeeld eigenaarschap moest plaatsvinden. Samen met een Nederlandse partij zouden de Amerikanen garant staan voor miljoenen. Toen de Amerikaanse partij vlak voor middernacht wegviel, werd er razendsnel een nieuwe begroting in, een zogeheten 'aangepaste versie' met een flink verlaagd budget. Hiermee werd niet voldaan aan alle voorwaarden van de licentiecommissie. Het is de vraag wat de KNVB gaat beslissen.

Van der Kraan en interim-directeur Edwin Reijntjes hebben inmiddels een noodplan in werking gesteld, zo meldt de Gelderlander. De Nederlandse partij, die 'meer binding met de club' heeft, wordt vermoedelijk de hoofdeigenaar. Lokale ondernemers zouden dan via de stichting 'Sterkhouders Vitesse Arnhem' een aandelenpakket krijgen.

De grootste sta-in-de-weg voor Vitesse is de Amerikaanse zakenman Coley Parry. Hij wilde Vitesse overnemen en investeerde al 14,3 miljoen euro in de club, maar zijn overname werd afgewezen door de KNVB. Parry wil de 14,3 miljoen euro hooguit later terugkrijgen, maar staat erop dat hij het gehele bedrag ontvangt. Dat bedrag moet van tafel of sterk teruggebracht worden, wil de Nederlandse partij instappen. Dat gold ook voor de Amerikaanse partij. De klok tikt voor Vitesse en Van der Kraan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties