Eerste elftal

Enschedese horecaondernemers de dupe van noodverordening

Enschedese horecaondernemers de dupe van noodverordening

Supporters van Hammarby IF zijn de komende twee dagen niet welkom in de binnenstad van Enschede. De locoburgemeester heeft namelijk een noodverordening uitgeroepen van woensdagochtend 10.00 tot vrijdagochtend 10.00. De Enschedese horecaondernemers zijn hier de dupe van, en hebben gemengde gevoelens over deze maatregelen.

De horecaondernemers hebben een opdracht gekregen vanuit de gemeente Enschede. Ze moeten namelijk de biertjes serveren in plastic bekers en koffie in kartonnen cups. Ze mogen de komende twee dagen geen gebruik maken van glaswerk. De maatregelen zijn bedoeld om de horecaondernemers te beschermen. "Je wilt geen gedoe op het terras. Je wil voorkomen dat ondernemers last krijgen van vechtpartijen en dat er met dingen wordt gegooid. Daar is het eigenlijk op gericht", verklaart de binnenstadsmanager Duco Hoek.

De maatregelen zijn een gevolg van de gevechten rondom de Europese thuiswedstrijd tegen Fiorentina van vorig jaar. FC Twente-supporters en Fiorentina-supporters gingen massaal op de vuist in de binnenstad van Enschede. De noodverordening is daardoor dit jaar in het leven geroepen, om een herhaling hiervan te voorkomen.

De meeste horecaondernemers hebben begrip voor het besluit van de gemeente, maar zijn wel de dupe van de noodverordening. "Voorkomen is beter dan genezen. Het is goed dat de gemeente er kort bovenop zit. Ze hebben natuurlijk signalen van buitenaf gekregen en hebben zo hun redenen om dit op te leggen. Alleen de horeca is de dupe als het gaat om gastvrijheid", vertelt Bas Kleisen, de eigenaar van SamSam tegen RTV Oost.

Maar wat als er toch Zweedse supporters op het terras gaan zitten? "We moeten dan een soort melding maken. Het is dan niet per se een heel drama, maar we moeten de politie wel op de hoogte stellen", vertelt Sanne Lammers, de bedrijfsleider van Bluff in Enschede.

De drukte in de binnenstad wordt mede veroorzaakt omdat het evenement Summer Sound Grolsch plaatsvindt op donderdagavond, daarnaast is het ook nog eens koopavond in Enschede. De Hammarby-supporters hebben bij de Grolsch Veste een eigen fanzone gekregen. Alle 1.500 supporters die een kaartje hebben bemachtigd voor de wedstrijd hebben hiervoor toegang.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties