Eerste elftal

Enschedese horecaondernemers moesten evenement stopzetten: "Het is te gek voor woorden"

Enschedese horecaondernemers moesten evenement stopzetten: "Het is te gek voor woorden"

Afgelopen donderdag ging het helemaal mis toen supporters van FC Twente na de wedstrijd op de vuist gingen met de fanss van Hammarby IF. De rellen hadden ook gevolgen voor de horecaondernemers in Enschede, want als gevolg moest het evenement Grolsch Summer Sounds eerder stoppen. Er waren te weinig agenten in de stad om de veiligheid van de aanwezige mensen te kunnen garanderen.

"We waren aan het plannen wat we gingen doen met de Grolsch Summer Sounds, en werden de dagen ervoor al gewaarschuwd voor de rellen. Rond 23.00 hebben de politie en gemeente besloten het evenement te stoppen", zo vertelt Sanne Lammers, de bedrijfsleider van Bluff. Toen de wedstrijd afgelopen was werd het steeds drukker in de binnenstad en hing er al een grimmige sfeer in Enschede. "We hoorden al dat het in het stadion niet helemaal zo ging zoals het hoort. Dus ik snap de keuze van de politie en de gemeente wel om het evenement te stoppen", aldus Lammers.

Achteraf bleek het een betere keuze voor de gemeente Enschede om de Grolsch Summer Sounds niet door te laten gaan. "Uiteindelijk was er heel veel onrust in de binnenstad, met name de dagen ervoor. Toen het evenement werd afgelast, toen moest de show eigenlijk nog beginnen", besluit Lammers tegen RTV Oost.

Het waren dus uiteindelijk de relschoppers in de Grolsch Veste die ervoor zorgde dat de horecaondernemers in Enschede de dupe waren. "Dat is de maatschappelijke verontwaardiging die meer dan terecht is. Het mag niet zo zijn dat je een evenement moet aflasten in de binnenstad, door een paar relschoppers bij Twente. Het is te gek voor woorden", reageert Van Wissing verontwaardigt in de RTV Oostribune.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties