Eerste elftal

Enthousiaste Ünüvar komt inburgeren in Twente: "Gaan er wat moois van maken"

Enthousiaste Ünüvar komt inburgeren in Twente: "Gaan er wat moois van maken"

Komend seizoen huurt FC Twente Naci Ünüvar van Ajax. De twintigjarige linksbuiten stond maandag voor het eerst op het veld in Hengelo bij de allereerste training in de voorbereiding op het seizoen 2023-2024. Het was een prettige eerste kennismaking voor de talentvolle dribbelaar, die uitkijkt naar het nieuwe seizoen.

In gesprek met RTV Oost kijkt Ünüvar terug op een mooie eerste trainingsdag bij FC Twente. "Het was lekker. Ik heb kennis gemaakt met mijn nieuwe teamgenoten, met de mensen op de club en met de staf." Daarbij leek de kleine aanvaller geen enkele last te hebben van plankenkoorts. "Nee, daar heb ik bijna nooit last van."

"Ik was niet zenuwachtig. Je kijkt er natuurlijk wel gewoon naar uit, het is een grote club. Er is een Europese wedstrijd gelijk aan het begin van het seizoen. Maar zenuwachtig wil ik niet zeggen, ik heb er gewoon ontzettend veel zin in. Ik hoop dat we een mooi jaar tegemoet gaan samen", aldus Ünüvar.

Vorig jaar werd de linksbuiten verhuurd aan het Turkse Trabzonspor. Hij kwam tot slechts twaalf officiële wedstrijden en raakt aan het einde van het seizoen ook nog eens geblesseerd. Hoe staat Ünüvar er nu op op fysiek gebied? "Ik heb natuurlijk hard getraind, ook vorig seizoen. Toen kreeg ik die hamstringblessure. In de vakantie heb ik gerevalideerd en ben ik doorgegaan met trainen. Op zich voel ik me nu goed. De voorbereiding is er natuurlijk om sterker te worden. Daar gaan we nu als team aan werken."

De overstap naar FC Twente betekent voor de twintigjarige Ünüvar dat hij in Twente komen. Komt hij hier zich dan helemaal inburgeren? "Dat moet wel. Ik kom hier spelen voor Twente. Elke dag twee uurtjes rijden is fijn, dus beter hier in de buurt. Lekker rustig. We gaan er wat moois van maken", besluit Ünüvar.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties