Eerste elftal

Eredivisie-kijker Ruiz blij met prestaties FC Twente en schrijft Ajax nog niet af

Eredivisie-kijker Ruiz blij met prestaties FC Twente en schrijft Ajax nog niet af

Bryan Ruiz speelde tussen 2009 en 2011 bij FC Twente en in 2014 een half seizoen bij PSV. De Costa Ricaan was afgelopen week in Nederland voor de afscheidswedstrijd van Wout Brama. Daarvoor was hij al lang niet meer in Nederland geweest. Dat betekent echter niet dat hij de eredivisie niet meer volgt, zo laat hij weten.

"Ik volg de Eredivisie nog steeds", vertelt de 38-jarige oud-aanvaller in gesprek met VoetbalPrimeur. "Ik denk dat het een heel goede competitie is. Het is een zware, maar leuke competitie." Natuurlijk volgt hij FC Twente met bovengemiddelde interesse. Niet alleen omdat hij daar heeft gespeeld, maar ook omdat landgenoot Manfred Ugalde bij de Tukkers actief is. "Dat is een extra reden om het te volgen."

Ruiz gaf afgelopen week al aan dat hij het pijnlijk vond om te zien hoe slecht het op een gegeven moment ging met zijn geliefde club. Des te mooier is het natuurlijk om te zien hoe goed FC Twente er nu weer voorstaat. "Ik ben blij met hoe Twente het op dit moment doet", zegt Ruiz.

Ruiz, die de landstitel en de KNVB Beker won met FC Twente, denkt echter niet dat de club dit seizoen weer eens kampioen wordt. "Natuurlijk zijn er nog andere teams met een Feyenoord dat weer kampioen is. Ajax verkeert niet in de beste vorm, maar die komen er wel bovenop. Ze hebben een goed team. Je hebt ook PSV nog. Dat maakt het leuk om naar deze competitie te kijken. Alle teams willen voetballen en dat is iets goeds", besluit Ruiz.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties