Eerste elftal

Erik Dijkstra witheet op Twente-speler: "Ik vind het gewoon kut met peren, weet je dat?!"

Erik Dijkstra witheet op Twente-speler: "Ik vind het gewoon kut met peren, weet je dat?!"

FC Twente verloor zondag op een knullige manier van AZ. Het was Alec van Hoorenbeeck die na amper tien minuten in het veld uitgleed en daarmee de winnende 2-1 van Vangelis Pavlidis inleidde. Erik Dijkstra is witheet over het schlemielige moment en denkt dat de strijd om derde plaats nu nog uiterst spannend gaat worden.

"Ik trek dat soort dingen helemaal niet meer", vertelt Dijkstra bij de Bureau Sport Podcast van NPO Radio 1. Frank Evenblij vraagt of Dijkstra de presentatie bij een eventuele huldiging op zich zou willen nemen. "Als het goed gaat: natuurlijk, maar dan wil ik gewoon dat die Belg er niet bij is", doelt Dijkstra op Van Hoorenbeeck. "Of kan ik dat niet maken?"

"Ik zat naar die wedstrijd te kijken. Het is gewoon 1-1 en het was al een beetje gek: Pröpper werd gewisseld, dat is de aanvoerder, voor Alec van Hoorenbeeck. Dat zal best wel een aardige jongen zijn, maar zo ongeveer bij het eerste balcontact glijdt die gast uit. Pavlidis pakt die bal en legt hem erin: 2-1 achter, wedstrijd verloren."

"Na afloop krijg je dan zo'n sfeer, van: 'Kan gebeuren, niks aan de hand.' Maar ik vind het gewoon kut met peren, weet je dat?! Trek goeie schoenen aan! Trek gewoon Adidas World Cups aan met schroeven op, geen gelul, man! Vroeger gleed er nooit een voetballer uit, nu glijdt die man uit alsof hij verdomme overvallen wordt door een regenbui. Het is wel profvoetbal, hè. Dan kun je wel met mekaar zeggen: 'Het kan de beste gebeuren', maar kom op, man, hé... Ik heb daar echt een kater van, weet je dat. Daar speel je een heel seizoen voor, uiteindelijk."

"Twente wint de volgende wedstrijd natuurlijk thuis van Volendam, maar daarna moeten ze uit tegen PEC Zwolle. Die hebben een paar keer dik verloren en spelen de laatste wedstrijd voor eigen publiek in Zwolle, daar vinden ze FC Twente ook niet zo'n hele leuke club, dus die gaan er nog volle bak tegenaan. Het wordt nog spannend. Je speelt een heel seizoen voor voorronde Champions League zodat die Belg in de zestigste minuut kan uitglijden omdat hij de verkeerde schoenen aan heeft. Nou, dankjewel", besluit Dijkstra.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties