Eerste elftal

ESPN Special: 'Van ons - De schaal kwam naar Twente'

ESPN Special: 'Van ons - De schaal kwam naar Twente'

Op 2 mei 2010 werd er geschiedenis geschreven door FC Twente. De Tukkers pakten die dag de eerste en tot nu toe enige landstitel in de historie van de club. Een titel die de hele regio Twente, maar ook andere delen van het land op de kop zetten. Wie herinnert zich niet de beelden op de snelweg die volledig werd overgenomen door feestende supporters?

Vandaag, 2 mei 2023, is het exact dertien jaar geleden dat FC Twente de schaal omhoog mocht houden in Breda, en later die dag via een parade over de snelweg ook in Enschede zelf. De Tukkers wonnen de laatste wedstrijd van het seizoen met 2-0 op bezoek bij NAC en dat was genoeg om de schaal te pakken. Een groepsprestatie van jewelste onder leiding van Steve McClaren.

ESPN besloot een documentaire te maken over de dag waarvan iedereen droomde, maar tegelijkertijd niet over durfde te dromen. Het resulteerde in de ESPN Special 'Van ons - De schaal kwam naar Twente'. Een schitterende docu waar we ook jaren na dato nog altijd geen genoeg van kunnen krijgen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties