Eerste elftal

Europese awayday voor FC Twente: "Het wordt een trip om nooit meer te vergeten"

Europese awayday voor FC Twente: "Het wordt een trip om nooit meer te vergeten"

Aanstaande zaterdag start voor FC Twente de voorbereiding op het nieuwe seizoen met de eerste training. Ter voorbereiding op de eredivisie spelen de Tukkers ook enkele oefenwedstrijden waaronder een tegen Everton. De supporters van FC Twente wacht echter ook nog een mooi Europees tripje. Op 8 juli speelt de ploeg van trainer René Hake een oefenwedstrijd in Schotland tegen Stranraer FC. Een zeer speciale wedstrijd voor de supporters van beide ploegen.

Tien jaar geleden ontstond er een warme vriendschapsband tussen een groep FC Twente-supporters en de Schotten na een tragische gebeurtenis. "Ze kijken daar in Schotland enorm uit naar de komst van FC Twente, ze zullen ons echt met open armen ontvangen", aldus Jeroen Gerritsen van supportersvereniging Bagpipe tegenover De Weekkrant Noordoost-Twente.

"We hebben al van veel supporters gehoord dat zij ook naar Schotland afreizen en Jim vertelde ons dat in een omtrek van 12 kilometer om Stranraer heen dat weekend geen hotelkamer meer te krijgen is. We zijn afgelopen jaren met een groep supporters drie keer in Stranraer geweest tijdens de Red Day, de voetbaldagen voor de jeugd, en we hebben elke keer weer gemerkt hoe enthousiast iedereen over FC Twente is. Je zou er bijna een Fanshop van FC Twente kunnen beginnen."

Ook supportersvereniging SV Borne gaat naar Schotland, een bus met minimaal veertig fans zal afreizen naar de oefenwedstrijd. "Toen ik hoorde van de oefenwedstrijd tegen Stranraer heb ik het gelijk in de groep gegooid", reageert Mirella Klunder van SV Borne. "Er werd direct enthousiast gereageerd en het was eigenlijk gelijk geregeld."

Binnen no time was de bus uitverkocht voor supporters van de trouwe supportersvereniging. "In een half uur tijd, inmiddels is er zelfs een wachtlijst. Veel supporters willen erbij zijn in Schotland."

[google]SV Borne is er in de eredivisie iedere uitwedstrijd bij en mede daarom vond Klunder dat de supportersvereniging deze wedstrijd niet mocht overslaan. "Het is mooi om te zien dat niet alleen onze leden meegaan, maar ook vaders met hun zonen. Na de wedstrijd is er een barbecue georganiseerd door de mensen uit Schotland, ik verwacht alleen maar gezelligheid. Alleen de reis er naar toe is al geweldig, zo gaan we toch nog een beetje Europa in."

Het grootste gedeelte van de supporters van SV Borne verblijft in Stanraer boven de pub van Billy "Het is geweldig hoe de mensen in Schotland ons hebben geholpen. Het wordt een trip om nooit meer te vergeten", besluit Klunder.

Foto: Ron Jonker / Sportfoto Oost

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties