Eerste elftal

Excelsior-verdediger niet eens met rode kaart: "Ik zag hem niet"

Excelsior-verdediger niet eens met rode kaart: "Ik zag hem niet"

De laatste tijd worden wedstrijden van FC Twente opvallend vaak bepaald door rode kaarten. Uit tegen FC Utrecht en thuis tegen PSV was de ploeg zelf de klos, vrijdagavond kreeg tegenstander Excelsior een rode prent. Het was linksback Arthur Zagré die na een harde overtreding op Daan Rots in de 25e minuut het veld moest verlaten. Tegen tien man kon FC Twente de druk er vol ophouden en werd een 0-2 achterstand omgebogen in een 4-2 overwinning.

Zagré vond de rode kaart zelf onterecht. "Ik denk dat het een gele kaart was, want ik zag hem niet", vertelt de 22-jarige linksback in gesprek met ESPN. "Ik wilde de bal spelen, dus volgens mij was het een gele kaart. Maar de scheidsrechter besloot dat het rood was, dus dat moet ik accepteren."

Vervolgens krijgt Zagré voor het eerst de beelden van zijn overtreding terug te zien (deze zijn onderaan het artikel ook terug te vinden). De verdediger blijft bij zijn standpunt. "Volgens mij is het geen rode kaart, maar het is de beslissing van de scheidsrechter. Hij is de baas op het veld. Ik moet het accepteren, maar ik wilde de bal spelen, dus ik vind dat het niet de goede beslissing was", aldus de Fransman.

Wel vindt de speler van Excelsior dat hij zijn team in de steek heeft gelaten. "We stonden 0-2 voor. Toen ik de rode kaart kreeg, werd het 1-2 en 2-2. Dan wordt het heel lastig tegen een heel goed team. Het is heel lastig met tien spelers. Ze hebben het goed gedaan in de tweede helft, maar ik begrijp dat het lastig was om niet meer te incasseren", besluit Zagré, die aangeeft dat zijn medespelers het ook geen rode kaart vonden.

Opinie: Was de rode kaart voor Zagré terecht? Laat het weten in onderstaande poll en de reacties.

Poll

Was de rode kaart voor Zagré terecht?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties