Eerste elftal

28-jarige scheidsrechter fluit woensdag voor het eerst FC Twente

28-jarige scheidsrechter fluit woensdag voor het eerst FC Twente

FC Twente kan zich snel revancheren voor de 1-0 nederlaag op bezoek bij RKC Waalwijk. Woensdag komt Vitesse naar De Grolsch Veste. De Arnhemmers zijn zeer matig aan de eredivisie begonnen. De ploeg van trainer Phillip Cocu won de eerste competitiewedstrijd op bezoek bij FC Volendam, maar verloor vervolgens van PSV, AZ, RKC Waalwijk en Sparta Rotterdam.

De scheidsrechter bij de thuiswedstrijd is de 28-jarige Jannick van der Laan. Het wordt de eerste keer dat hij een wedstrijd van FC Twente fluit. Van der Laan wordt geassisteerd door grensrechters Mario Diks en Erik Koopman. Robin Hensgens is de vierde official. Alex Bos is de VAR, de rol van AVAR wordt vervuld door Dave de Vries.

Van der Laan was in de voorbije seizoenen voornamelijk actief in de KKD. Van der Laan had in het seizoen 2021-2022 zes eredivisiewedstrijden onder zijn leiding, vorig seizoen waren dat er acht. Dit seizoen floot hij tot dusver één KKD-wedstrijd en twee eredivisieduels. Tijdens de tweede speelronde had hij Fortuna Sittard - Almere City FC onder zijn leiding, tijdens de vierde speelronde floot de 28-jarige scheidsrechter het duel tussen Go Ahead Eagles en sc Heerenveen. Hij deelde in totaal acht gele kaarten en één rode kaart uit. Over het algemeen worden er gemiddeld zo'n vier gele kaarten per wedstrijd uitgedeeld.

Woensdag om 20:00 uur wordt de wedstrijd tussen FC Twente en Vitesse gespeeld in De Grolsch Veste. Het duel stond eigenlijk gepland tijdens de derde speelronde, maar toen kreeg FC Twente vrij in verband met Conference League-wedstrijden. Voor de wedstrijd tegen Vitesse zijn de minder-zicht-plekken inmiddels in de verkoop gegaan. Wil je er woensdag bij zijn? Bestel kaarten via deze link.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties