Eerste elftal

FC Emmen kent zeer belabberde generale in aanloop naar FC Twente

FC Emmen kent zeer belabberde generale in aanloop naar FC Twente

FC Emmen beleefde woensdagmiddag een dramatische laatste oefenwedstrijd in voorbereiding op de tweede seizoenshelft. In De Kuip werd met 5-0 verloren verloren van Feyenoord. Trainer Dick Lukkien is absoluut niet tevreden over de wedstrijd, maar noemt het aan de andere kant wel 'een goede wake-up call'.

"De uitslag is te hoog, we hebben de goals redelijk cadeau gegeven, vind ik. We waren aan de bal te slordig om een rol van betekenis te spelen, dus ik ben niet zo heel tevreden", vertelt Lukkien tegenover Voetbal International.

"Je moet af en toe ook de bal achter hun verdediging leggen als er vijftig meter achter hun verdediging ligt, daarin waren we te voorspelbaar. Na rust ging het wel iets beter. Ik ga al met al met een klotegevoel die bus in, want 5-0 is veel te hoog. We moeten de goede dingen eruit halen, maar dat is op dit moment even lastig", zegt de hoofdtrainer van FC Emmen.

Middenvelder Mark Diemers is wat milder dan zijn trainer. "We weten dat Feyenoord een paar klassen sterker is. We proberen er dan op onze eigen manier een wedstrijd van te maken. We zijn niet van inzakken, dan wordt het misschien 2-0. We kunnen onze eigen spelprincipes trainen, dat hebben we gedaan vandaag", aldus de middenvelder.

"In de eerste helft geven we twee kansen weg en scoren ze twee keer, dat is de kwaliteit van een topclub. We weten dat je van Feyenoord kan verliezen, ik maak me geen zorgen. Maar de kansen die we krijgen, moeten er tegen topploegen ook in. Ik heb er alle vertrouwen in dat het goed komt", besluit een optimistische Diemers.

Vrijdag 6 januari om 20:00 uur wordt de wedstrijd tussen FC Twente en FC Emmen gespeeld in De Grolsch Veste. De wedstrijd is nagenoeg uitverkocht en inmiddels zijn de minder-zicht-plekken ook in de verkoop gegaan.
Bestel hier kaarten voor FC Twente - FC Emmen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties