Eerste elftal

FC Twente, Ajax, PSV en Juventus jagen op handtekening centrale verdediger Nijstad

FC Twente, Ajax, PSV en Juventus jagen op handtekening centrale verdediger Nijstad

FC Twente krijgt felle concurrentie in de strijd om de handtekening van Ruud Nijstad. De 16-jarige verdediger uit Vriezenveen speelt op dit moment voor de FC Twente/Heracles Academie en maakt daar een bijzonder goede indruk. Net als Benjamin Nagel wil de club uit Enschede de verdediger snel vastleggen, maar de vraag is of dat ook gaat lukken. Eerder deze week bracht hij een bezoek aan de Italiaanse topclub Juventus, en dat is niet de enige concurrent.

"Nijstad FC Twente is al een tijdje drukdoende om hem te binden, alleen de concurrentie is moordend. Die concurrentie komt zelfs uit het buitenland, want hij is bij Juventus geweest. Die willen hem heel graag hebben en doen er ook alles aan om hem binnen te halen. Hij is ook al op bezoek geweest bij PSV en ook Ajax wil hem heel graag hebben", weet Leon ten Voorde te vertellen bij De Warming-Up. Ook AC Milan werd eerder dit jaar al gelinkt aan de jonge verdediger.

De clubwatcher hoopt dan ook dat Nijstad voor FC Twente gaat kiezen. "Het is een jeugdinternational uit Vriezenveen. Wat is er nu mooier dat als een jongen uit Vriezenveen gewoon bij Twente gaat spelen? Het is nog even afwachten welke kant het opgaat. Maar hoe mooi de verhalen ook zijn, ik denk dat je als jongen van zestien niet moet willen dat je in een appartementje in Turijn zit."

"Ik ben een beetje van de oude stempel. Zorg dat je in je eigen regio doorbreekt. En als je echt goed bent komen de clubs echt wel. Hij is een centrale verdediger, jeugdinternational en wordt gezien als een heel groot talent. Het zegt ook wel wat dat al die clubs achter hem aanzitten. Maar dan nog. Hij is nog maar zestien jaar. De weg is nog lang", besluit Ten Voorde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties