Eerste elftal

FC Twente akkoord met boete en voorwaardelijke wedstrijd zonder deel

FC Twente akkoord met boete en voorwaardelijke wedstrijd zonder deel

FC Twente kreeg eind april een boete van 10.000 euro voor misdragingen van supporters tijdens de thuiswedstrijd tegen Feyenoord op 29 januari van dit jaar. Tijdens de wedstrijd werd vuurwerk afgestoken en werden er ook drinkbekers gegooid. Naast de boete van 10.000 euro heeft FC Twente van de KNVB ook een voorwaardelijke straf gekregen van één wedstrijd zonder dat deel van het publiek dat verantwoordelijk is voor de misdragingen.

Het was destijds alleen een voorstel van de aanklager betaald voetbal van de KNVB. Inmiddels is bekend dat FC Twente akkoord is gegaan. Dit zou wel eens grote gevolge kunnen hebben. Dat heeft alles te maken met de laatste thuiswedstrijd tegen Sparta.

Op het moment dat Sparta-back Sambo provocerend zijn treffer vierde voor Vak-P, werden er ook een aantal bekers op het veld gegooid. Voor de tuchtcommissie van de KNVB kan dit voldoende zijn om de voorwaardelijke straf binnen afzienbare tijd om te zetten in een definitieve straf. In dat geval zal een deel van de tribune achter het doel leeg blijven. Paul van der Kraan deed na de wedstrijd tegen Sparta een dringend beroep op de supporters.

"Allereerst wil ik onze supporters een compliment geven voor de negentig minuten waarop zij de ploeg hebben ondersteund, ondanks de hectiek en de belangen tijdens de wedstrijd", aldus de algemeen directeur op de clubwebsite. "Het is alleen jammer dat enkele supporters zich na de late gelijkmaker in blessuretijd toch lieten provoceren. Wellicht begrijpelijk, maar met de nieuwe maatregelen die de KNVB heeft afgekondigd, weten we hoe groot de consequenties kunnen zijn."

"We hebben geen zin om na elke wedstrijd met het corrigerende vingertje te wijzen, maar een mentaliteitsverandering is nodig. Het staken van wedstrijden verknalt het voetbalplezier. En wat zeker niet onderschat mag worden, is dat deze ontwikkeling door mogelijke schadeloosstelling die betaald moet worden aan supporters en sponsoren voor clubs financieel onhoudbaar is. Wat we met elkaar hebben in De Grolsch Veste is geweldig, laten we dat koesteren."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties