Eerste elftal

FC Twente beter in uitwedstrijden dan vorig seizoen: "Met die cijfers is er geen sprake van een uit complex"

FC Twente beter in uitwedstrijden dan vorig seizoen: "Met die cijfers is er geen sprake van een uit complex"

FC Twente won vorig seizoen slechts vijf uitwedstrijden. Thuis waren ze oppermachtig en zelfs ongeslagen. Dit seizoen lijkt het anders te zijn, de Tukkers hebben na zeven uitwedstrijden al vier keer de volle punten meegenomen naar Enschede. Toch lijkt er nog altijd sprake van een 'uit complex', maar Leon ten Voorde vindt dit onterecht.

Ten Voorde vindt dat er geen sprake meer is van een 'uit complex'. "Het gevoel bij heel veel mensen is dat FC Twente veel minder presteert uit dan thuis, dat gevoel is een beetje meegenomen van vorig seizoen." Er werd toen namelijk weinig gewonnen in uitwedstrijden, slechts vijfmaal, maar dit seizoen is volgens de clubwatcher anders. "Als je kijkt naar de cijfers is daar helemaal geen sprake van, ze hebben zeven wedstrijden uit gespeeld: vier gewonnen, twee gelijk en één verloren."

Vandaar dat Ten Voorde vindt dat FC Twente prima presteert in uitwedstrijden. "Met die cijfers kan je niet zeggen dat er sprake is van een uit complex. Uit doen ze het qua cijfers gewoon hartstikke goed." Fardau Wagenaar geeft aan dat het ook niet gek is, thuis spelen wordt volgens haar ook als makkelijker bestempeld. "Thuis spelen wordt wel als een voordeel gezien", besluit de clubwatcher.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties