Eerste elftal

FC Twente casht bijna twee miljoen euro extra door Europese play-offs

FC Twente casht bijna twee miljoen euro extra door Europese play-offs

FC Twente eindigde de reguliere competitie op de vijfde plek, maar moest vervolgens alsnog via de play-offs strijden voor een plek in de tweede voorronde van de Conference League. In de halve finale van de play-offs werd sc Heerenveen met duidelijke cijfers verslagen. De Tukkers wonnen met 2-1 in Friesland en daarna met 4-0 in eigen huis. In de finale werd uit in blessuretijd met 1-1 gelijkgespeeld en uiteindelijk was thuis een 1-0 overwinning voldoende om via de play-offs alsnog het Europese startbewijs te bemachtigen.

Dit is nog niet alles, want naast Europees voetbal heeft de club een flinke extra omzet behaald. De Grolsch Veste was twee keer stijf uitverkocht en daarnaast werd er tijdens de twee thuiswedstrijden weer flink gedronken. Helemaal afgelopen zondag toen het meer dan 30 graden was. Algemeen directeur Paul van der Kraan laat Twente Insite weten dat de club een extra omzet heeft gedraaid van iets minder twee miljoen euro. Het gaat om de bruto-omzet van de kaartverkoop en de horeca.

Door zich te kwalificeren ontvangt FC Twente ook startgeld van de UEFA. Clubs die deelnemen aan de Conference League ontvangen voor iedere kwalificatieronde 100.000 euro startgeld. Het wordt pas echt interessant als FC Twente de poulefase weet te bereiken. Dan ontvangt de Enschedese club een bedrag van 2.940.000 euro.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties