Eerste elftal

FC Twente dé favoriet in de play-offs? "Hebben het meest recht op Europees voetbal"

FC Twente dé favoriet in de play-offs? "Hebben het meest recht op Europees voetbal"

Het is zo goed als zeker dat FC Twente dit seizoen vijfde wordt en daarmee play-offs gaat spelen. Met nog twee wedstrijden te gaan zijn de Tukkers een beetje in een gat beland: de achterstand op nummer vier AZ is zes punten, de voorsprong op nummer zes Sparta Rotterdam is vijf punten. Sparta en FC Utrecht zullen ook nog meedoen aan de play-offs, de vierde club die mee gaat doen is nog niet bekend.

Is FC Twente dé favoriet voor de play-offs? René Wagelaar denkt van wel. "Van de teams die meedoen, kunnen ze iedereen verslaan", zegt Wagelaar aan tafel bij VoetbalTijd. "Ze kunnen bij wijze van spreke zelfs de nummer één verslaan. Ze zijn dit seizoen zo stabiel dat ik ze zie winnen. Ik denk dat Twente de nacompetitie wint."

Een mogelijke tegenstander in de finale is FC Utrecht. Wagelaar verwacht niet dat zij FC Twente kunnen uitschakelen. "Dat is een bij elkaar geraapt zooitje. Die hebben alles opgehaald wat transfervrij is of maar een beetje kost. Het zijn allemaal dezelfde spelers. Ik ben nog banger voor Sparta dan voor Utrecht", aldus de analist.

Gertjan Verbeek sluit zich bij Wagelaar aan. "Daar ben ik het mee eens. Utrecht blinkt niet echt uit in het halen van de juiste spelers. Ze halen heel vaak dezelfde types. Daarnaast is Sparta aan een geweldig seizoen bezig, er zit veel vertrouwen in die ploeg. Ze blijven altijd hun eigen spel spelen. Dat geldt ook voor Twente", zegt Verbeek.

"Wie er verder nog bijkomt, of het nou sc Heerenveen of RKC wordt, die zijn zo weinig stabiel, die hebben ook niet het recht om Europees voetbal te spelen. Sparta en Twente hebben het meest recht en zijn de beste vertegenwoordigers in Europa", besluit de voormalig trainer van FC Twente.

FC Twente dé favoriet in de play-offs? "Hebben het meest recht op Europees voetbal"

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties