Eerste elftal

FC Twente definitief niet tegen Juventus, Ihattaren transfervrij op te halen

FC Twente definitief niet tegen Juventus, Ihattaren transfervrij op te halen

FC Twente gaat het dit seizoen met zekerheid niet opnemen tegen Juventus in de Conference League. De Italiaanse topclubs is door de UEFA uitgesloten van deelname. De reden is dat De Oude Dame de Financial Fair Play-regels heeft overtreden. Opvallend genoeg heeft Juventus hier totaal geen problemen mee. De club uit Turijn had namelijk helemaal geen trek in deelname aan de Conference League.

Juventus is eigenlijk alleen maar geïnteresseerd in deelname aan de Champions League, want daar worden de grote bedragen betaald. Deelname aan de Conference League is financieel niet aantrekkelijk en om die reden stuurde de advocaat van Juventus aan op de schorsing die de club nu opgelegd heeft gekregen. Minder goed nieuws was de bij behorende boete van twintig miljoen euro waarvan tien miljoen voorwaardelijk. De verwachting is dat Fiorentina, de club die FC Twente vorig seizoen uitschakelde in de play-offs van de Conference League, het vrijgekomen ticket krijgt toegewezen.

Wat de club ook geld heeft gekost is het ontbinden van het contract van Mohamed Ihattaren. Het gevallen toptalent tekende in de zomer van 2021 een vierjarige verbintenis bij Juventus en werd daarna direct verhuurd aan Sampdoria, maar hier was hij al snel weer vertrokken. Hij tekende vervolgens op huurbasis bij Ajax, maar na een goede start had hij daar ook een terugval en besloten de Amsterdammers de koopoptie niet te lichten. Ook Juventus lijkt geen trek meer te hebben om energie in de nog altijd maar 21-jarige speler te steken en heeft het contract ontbonden. Maar wat nu?

De vraag is nu wat het voormalig toptalent van PSV gaat doen. Keert hij terug naar Nederland, kiest hij voor een club in het buitenland of houdt hij het voetbal even voor gezien? Stel hij wil door, zou FC Twente dan een poging moeten wagen hem bij de selectie te voegen?

Poll

Moet FC Twente een poging wagen Ihattaren binnen te halen?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties