Eerste elftal

FC Twente doet het financieel geweldig: Slechts drie clubs financieel gezonder

FC Twente doet het financieel geweldig: Slechts drie clubs financieel gezonder

Lange tijd is er een enorme financiële puinhoop geweest bij FC Twente. Deze is er echter niet meer. Zeker, er zijn nog genoeg schulden die afbetaald moeten worden, maar dit verloopt allemaal keurig volgens een aflossingsplan. FC Twente is financieel zo goed bezig dat het momenteel de vierde plek scoort van alle Betaald Voetbal Organisaties (BVO's) van Nederland op het Financieel Ratingsysteem (FRS) van de KNVB.

Aan de hand van een ingewikkeld systeem, de FRS, berekent de KNVB hoe alle BVO's er financieel voorstaan. Voormalig KNVB-medewerker en specialist op het gebied van financiën in de voetbalwereld Job Gulikers pakte de lijst erbij. FC Twente staat vierde met 36 punten, achter Go Ahead Eagles (40 punten), FC Groningen (40 punten) en Excelsior (40 punten).

Gulikers verklaart de hoge score van FC Twente als volgt. "FC Twente behoort, na het bijna-faillissement en de degradatie, inmiddels financieel en sportief tot de subtop. De grootheidswaanzin heeft plaatsgemaakt voor realisme, waardoor men niet noodgedwongen spelers hoeft te verkopen (zoals Feyenoord reeds meerdere malen ondervond)", legt hij uit op zijn Twitter-account.

Hieronder de lijst en meer uitleg van Gulikers over hoe de FRS in elkaar steekt en waarom de clubs staan waar ze staan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties