Eerste elftal

FC Twente doet na boete dringend beroep op rokende Twente-supporters

FC Twente doet na boete dringend beroep op rokende Twente-supporters

FC Twente heeft een boete ontvangen van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Die heeft de club uit Enschede beboet wegens het niet naleven van de regels omtrent het roken. In de Grolsch Veste geldt een rookverbod, maar niet alle supporters houden zich aan deze regel. Over de hoogte van de boete doet de club opvallend genoeg geen uitspraak.

"FC Twente heeft een geldboete gekregen van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit voor het overtreden van de Tabaks- en rookwarenwet. Sinds 2020 zijn de stadions in Nederland rookvrij. Een inspecteur heeft eerder dit seizoen bij een wedstrijd geconstateerd dat niet alle supporters zich houden aan dit verbod en rondom de wedstrijden toch roken in het stadion", schrijft Van der Kraan op de clubwebsite.

"Het algehele rookverbod geldt zowel voor de tribunes als de binnenruimtes in De Grolsch Veste. Er zijn geen uitzonderingen en er kan niet gerookt worden tot 15 minuten na afloop van de wedstrijd." Om een nieuwe boete te voorkomen vraagt Van der Kraan de supporters om zich aan de regels te houden. "Als club doen we een dringend beroep op onze supporters om zich te houden aan het rookverbod, zodat we zulke boetes in de toekomst voorkomen."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties